avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parte din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parte din mostenire

Bunica din partea tatalui meu a murit acum 7 ani. De asemenea, atunci cand bunicul meu tot din partea tatalui meu, a murit, ea s-a recasatorit. Din partea acesteia a ramas o casa pentru tatal meu si bunicul meu vitreg. Cum ar trebui impartita? Jumate-jumate sau cum mai exact?
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Mădălin , utilizator 16:23, 19 Martie 2017
Sotul mosteneste 1/4 din ce are ea ( adica bunurile ei proprii care cuprind si ce a mostenit dupa primul sot si jumatate din a achizitionat cu al doilea sot daca e cazul) ) , iar tatal dvs 3/4.
Ultima modificare: Duminică, 19 Martie 2017
gi-jane2, moderator
Casa in cauza a fost dobandita de cei doi ( bunicul meu vitreg si bunica mea, cu toate ca el a fost implicat doar ca fiind sotul bunicii mele, nu a dat nici un ban pentru cumpararea acesteia ), in continuare se aplica 1/4 bunicului vitreg si 3/4 tatalui meu?

Tin sa mentionez ca si bunicul vitreg are mai multi copii dintr-o alta casatorie si nu stiu daca influenteaza cu ceva. Stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mocanuvalentin mocanuvalentin Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Curiozitate partaj dupa recasatorire . Geo C.P. Geo C.P. Povestea este cam asa : Bunicul meu , dupa moartea bunicii mele, s a recasatorit cu o persoana care detinea in acel moment un apartament .Ulterior si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,as dori sa stiu cum se procedeaza tatal meu a murit,mama ... alexandru0520 alexandru0520 Buna ziua,as dori sa stiu cum se procedeaza Tatal meu a murit,mama s a recasatorit cu un barbat care are o fata si un baiat din prima lui casatorie si ... (vezi toată discuția)