avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna acordat intr-o noua unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna acordat intr-o noua unitate

Societatea comerciala a intrat in faliment . Tot personalul a fost angajat prin concurs in cadrul Primariei unde de la 1 aprilie 2009 s-a infiintat un nou serviciu public de furnizare a apei potabile. Unii dintre salariati au beneficiat de o jumatate sau tot concediul de odihna aferent anului 2009 la vechea societate . La plecare nu au inapoiat cota parte din indemnizatia primita pentru concediul de odihna , pe motiv ca salariatii au pierdut toate drepturile negociate prin CCM si nu au beneficiat nici de protectie sociala - fiind faliment al unei societati comerciale cu capital de stat actionar unic consiliul local .
Intrebare : la noua unitate , care din aprilie se supune legilor bugetare , ca personal contractual , cate zile de concediu de odihna au dreptul cei care au efectuat o jumatate sau chiar pe tot l la vechea societate ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:53, 15 Septembrie 2009
Au dreptul la numarul de zile de concediu de odihna proportional cu timpul lucrat la noua societate.
Deci, in functie de numarul total de zile de concediu care se acorda (probabil pe transe de vechime) pe un an calendaristic, se calculeaza pentru perioada din aprilie pana la sfarsitul anului.

Ex: consideram ca numarul de zile de concediu total/an este 25
Atunci, aveti dreptul la : 25/12*9 = 19 zile CO pana la sfarsitul anului
Chiar daca au efectuat o parte din concediu si nu au inapoiat nimic din indemnizatia necuvenita ?
Noul concediu nu are nici o legatura cu ceea ce s-a intamplat la vechea societate ?
Ei vor primi exact dreptul de concediu pentru munca prestata in noua societate - adica 19 zile . Care evident , moral sau nu , "completeaza" numarul de zile de la vechea societate . Corect ?
Va multumesc pentru promptitudine .
1. Salariatii nu sunt vinovati ca fostul angajator nu le-a retinut c/val. zilelor de CO efectuate in plus.
2. La noul loc de munca se reia ciclul de salariat, fara nici o legatura cu vechiul loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la concediu de odihna? karla_adz karla_adz M-am angajat pe 19 noiembrie 2008 la o firma....am dreptul la concediu de odihna aferent perioadei lucrate pana la sfarsitul anului ( 31.12.2008) ? si daca da ... (vezi toată discuția)
Concediul in timpul detasarii dennis20 dennis20 sunt detasata pana la sfarsitul anului,mentionez ca de la angajatorul de la care am plecat mai am de efectuat 15 zile de concediu...acestea le pot lua la noul ... (vezi toată discuția)
Plata concediu iga iga am o nelamurire; :(-plec in concediu de odihna,mi se da o anumita suma de bani, e normal ca aceasta suma sa fie retinuta din salariile urmatoare?.sau mai bine ... (vezi toată discuția)