avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament

Buna ziua ,

Am achizitionat un apartament dupa casatorie, insa am declarat ca sunt necasatorit , practic apartamentul este pe numele meu .
Acum voi divorta , vreau sa stiu ce se poate intampla , apartamentul este bun comun ? Sotia are dreptul la el chiar daca timp de 3 ani doar eu am platit rata si cheltuielile ?
Tin sa precizez ca banii de avans si cumparaturile pt a mobila casa au fost facute din banii obtinuti de la nunta ( practic banii amandurora ) .

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 14:44, 21 Martie 2017
Zoya a scris:

sotia stie despre acest apartament?

In mod sigur stie si stie si ca sotul era necasatorit dupa ce s-au casatorit.

eu1983 a scris:

banii de avans si cumparaturile pt a mobila casa au fost facute din banii obtinuti de la nunta ( practic banii amandurora ) .

da, sotia stie de falsul in declaratii .
Asa am declarat ca sa nu aduca documente privind veniturile ei .
Ea va raspunde de faptul ca a stiut de falsul meu in declaratii ?
Cred ca ar trebui sa vb cu sotia, sa vedeti ce pretentii are.
eu1983 a scris:

Ea va raspunde...?

Macar sa moara si "capra" inca sotiei!;)
Sotia avea venituri nedeclarate, care este adevarul?
Daca ati reusit sa obtineti creditul numai prin venitul dvs nu era nevoie sa aduca si sotia dovada veniturilor. Nu exista obligatia ca sotul sa dovedeasca veniturile daca celalalt sot poate acoperi creditul.

Pe mine ma surprinde altceva!
Cum a incheiat notarul tranzactia atata timp cat avea obligatia sa verifice starea civila in Registrul national si nu mai stiu cum ii zice ca am un lapsus acum?

Discutati cu sotia si vedeti ce pretentii are, asa cum v-a indrumat @gi-jane2, si apoi luati o decizie impreuna sau de unul singur.

Smecheria oricum va fi observata de notar sau judecator daca nu va intelegeti amiabil ca unul sa plateasca celuilalt o sulta.

Bunurile proprii nu se partajeaza!!

eu1983 a scris:

da, sotia stie de falsul in declaratii .
Asa am declarat ca sa nu aduca documente privind veniturile ei .
Ea va raspunde de faptul ca a stiut de falsul meu in declaratii ?

Ciudat este ca un codebitor (sotia, in cazul dvoastra), indiferent de venit (doar sa aiba un venit) v-ar fi ajutat la o rata mai mica. Cu cat venitul codebitorului e mai mare, cu atat scade rata titularului. Falsul e strict al dvoastra si instanta de partaj ar putea sesiza incidenta unei infractiuni. Acuma, ca instantei ii va fi lene (sau nu) sa sesizeze parchetul, e alta discutie.

Alte discuții în legătură

Tranzactie vanzare-cumparare locuinta - dupa casatorie corinabulau corinabulau Buna ziua, in urma cu 3 saptamani am inceput demersurile la un credit ipotecar pentru o locuinta. Procedura este destul de avansata, urmeaza ca odata ce ... (vezi toată discuția)
Declaratie in fals credit prima casa Anonimmm2017 Anonimmm2017 Salut tuturor. Am o problema destul de complicata. Sa incepem cu inceputul. Acum 1 an am aplicat pentru prima casa si am fost respins atunci cand a ... (vezi toată discuția)
Cumpărare locuință de persoană văduvă Crap Crap Buna ziua daca vreau sa cumpăr o locuintă imi trebui si act de deces al sotului (vezi toată discuția)