avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... repaus saptamanal - obligatoriu 2 zile consecutive?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

repaus saptamanal - obligatoriu 2 zile consecutive?

Codul muncii la art. 137 alin.1), mentioneaza repausul saptamanal de 48 de ore consecutive (sambata si duminica) iar la alin. 2), este mentionat faptul ca repausul poate fi acordat si in orice alte zile din saptamana, nu este specificat ca trebuie sa fie consecutive... Intrebarea mea este: poate un angajator sa acorde salariatilor sai repausul saptamanal in zile non-consecutive? de ex. marti si vineri? nu ca exceptie ci ca o conditie permanenta (doar zilele difera). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Utilizatoarea , utilizator 11:56, 28 Martie 2018
Repausul saptamanal poate fi acordat de exemplu duminica si luni? cum ne raportam la saptamana? de luni pana duminica? Multumesc mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Repausul saptamanal poate fi acordat de exemplu duminica si luni, situatie in care salariatul lucreaza sambata.
Care este numarul maxim de zile consecutive de regulă ce le poate lucra un angajat între cele două ture de repaus? (Lăsând la parte excepția de 14 zile). Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
5 zile sunt lucratoare, 2 zile sunt de repaus saptamanal.
Buna ziua, dar daca intr-o saptamana este nevoie de salariat sambata, practic lucreaza 6 zile, de luni pana sambata...este in regula asa? cu acordarea celor 48 ore libere duminica-luni. Multumesc!

Alte discuții în legătură

12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv? ella_1313 ella_1313 Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.? (vezi toată discuția)
Munca in zilele de repaus saptamanal SLDTimisoara SLDTimisoara va rog sa ma lamuriti daca o persoana lucreaza simbata trebuie sa i se acorde timp liber platit,la 8 ore lucrateprimeste 16 ore libere platite in termen de 60 ... (vezi toată discuția)
Repau saptamanal dissy dissy Buna ziua La persoanele angajate cu 4ore/zi repartizare inegala care lucreaza de marti pana sambata de exemplu cum se calculeaza orele lucrate sambata? Se da ... (vezi toată discuția)