avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intretinere

Soacra ia dat sotulyi apartamentul in urma cu 20 de ani cu contract de intretinere in totalitate in afara de o camera habiutat viager. Acum batrana locuieste cu noi dar fiind o persoana dificila nu ne intelegem. Fratele sotului urmareste sa vindem apartamentul sa ia jumatate din bani jumatatea soacrei. Intrebarea mea este ii putem plati partea dansei si sa scapam de obligatii de a o ingriji? La ce valoare am plati la pretul din 1997 cand sa incheiat contractul sau la valoarea actuala toate inbunatatirile sunt facute de noi. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 08:32, 21 Martie 2017
Mai întâi este necesar sa explici mai concret sub ce formă "i-a dat soțului" ? Contract de vânzare-cumparare cu clauza? Habitatie viageră?
Contract de intretinere cu obligatia de a o ingriiji si inmormanta pe soacra. Ea a cedat apartamentul pastrand dreptul la o camera cu habitatie viagera. Vrem sa stim ce putem face pt ca avem 2 copii minori unul de doar 3 luni si nu putem ajunge in strada. Se pare ca banii sunt mai importanti decat legatura de sange.
Nu puteti face nimic fara acordul soacrei. Nu puteti vinde fiindca apartamentul e grevat de sarcina contractului de intretinere si a habitatiei viagere. Pana traieste soacra nu aveti decat obligatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza viagera in contractele de vanzare cumparare doruba doruba Intrebare: E posibil pentru un proprietar cu clauza viagera (dupa semnarea actelor de vanzare cumparare unor terti) sa gireze cu locuinta in scopul obtinerii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! urmează sa cumpăr un ap de la soacra meu cu clauza ... Emanuela12345 Emanuela12345 Buba ziua!Urmează sa cumpăr un ap de la soacra meu cu clauza de habitatie viagera pt ea.Cumnata mea vrea jumătate din suma.Este corect având în vedere ca ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)