avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare teren cu casa pe baza contractului de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare teren cu casa pe baza contractului de vanzare-cumparare cu martori.

Situatia e in felul urmator:

Tatal meu a cumparat 14 arii teren dintr-un teren de 28 ari, pe care a construit casa in 1999. Cand a cumparat terenul, a putut construi casa doar pe baza contractului v-c. Astazi vrem sa ne racordam la gaz, dar pentru asta terenul si casa trebuie sa fie intabulate; iar pentru intabulare trebuie titlu de proprietate pe care tatal meu nu-l detine. Singurul act pe care il detine este contractul de vanzare-cumparare cu martori. Titul de proprietate este pe numele vechiului proprietar, pe care sunt incluse mai multe pamanturi, impreuna cu casa acestora. Am inteles ca vanzatorul trebuie sa faca divizare. Problema e ca vanzatorul a murit, si acum copii lui trebuie sa faca prima data succesiune si apoi divizare ca mai apoi tatal meu sa poata obtina titlul de priprietate pe terenul cumparat.

Cum putem rezolva aceasta situatie, doar pe baza contractului de vanzare-cumparare? Cu cine trebuie sa vorbesc? Se poate rezolva prin instanta?

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:46, 27 Martie 2017
Discutati cu urmasii sa faca partajul si apoi sa va vanda terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan-proprietar fara urmasi van_allen78 van_allen78 este vorba de un teren de 500 mp, care a apartinut unui unchi de strabunic care nu a avut urmasi.acesta ,pe nume P..V., a avut 2 frati-pe strabunicul meu si ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a cumpărat in. 1981 terenul de 10 ari a construit ... mariaiza mariaiza Tatăl meu a cumpărat in. 1981 terenul de 10 ari a construit casa in 1988 fiindcă avea deja o proprietate a plătit o amendă contractul de cumpărare ... (vezi toată discuția)
Bună. am următoarea speță. bunicul a cumpărat un teren în ... Sadams Sadams Bună. Am următoarea speță. Bunicul a cumpărat un teren în 1975 de la 3 frati. Au făcut un contract de mana semnat de cei trei frati, de bunicul și de ... (vezi toată discuția)