avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Carte de identitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Carte de identitate

Buna ziua
Eu sunt luat in spatiu de catre socrul meu care din pacate are alzheimer.
Daca imi expira cartea de identitate cum procedez? El nu mai este in stare sa recunoasca persoane deci implicit nici pe mine...

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MILESCU , utilizator 10:54, 23 Martie 2017
Buna ziua,
Pentru persoanele care au MARI probleme in a-si administra singuri bunurile (asa cum este cazul socrului dumneavoastra, din pacate) exista posibilitatea punerii sub interdictie si a stabilirii unuei curatele. Acel curator va putea exprima acordul in locul socrului
Multumesc pentru raspuns!
Cine pune sub interdictie? Curator poate fi sotia mea in speta fata dumnealui?
Va intreb pentru ca nu mai are alte rude. Soacra mea este decedata si nu s-a facut succesiunea iar sotia este singura la parinti.
Din cate stiu eu, instanta este competenta pentru asemenea lucru.
Si in acest caz cum procedez (cu instanta)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire, succesiuni succesive. ce șanse are fiul meu (nepotul) să moștenească imobilul? geanus geanus Buna ziua.Va rog sa ma lămuriți in urmatoarea situatie: soacra mea a cumparat in urma cu 12 ani o casa .Era căsătorită cu socrul meu. Între timp au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog am nevoie de o lămurire, sot , sotie fara ... geta2005 geta2005 Buna ziua! Va rog am nevoie de o lămurire, sot , sotie fara copii, sotul singur la părinți moare primul apoi moare mama lui , tatăl mort cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin dupa casatorie - gazda la care vom locui nu e inca proprietar (succesiune) mfb mfb Buna ziua, as avea nevoie cat mai repede de o solutie - cum sa imi innoiesc buletinul - in situatia urmatoare: - m-am casatorit si am luat numele sotiei, ... (vezi toată discuția)