avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... clarificare date din sentinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

clarificare date din sentinta

Buna ziua!
avand in vedere finalizarea unui dosar de partaj am primit sentinta in care scrie:
,,ia act ca nu s au solicitat cheltuieli de judecata de catre reclamanta,,
,,ia act ca paratul ca solicita cheltuielile de judecata pe cale separata,,
1.va rog sa-mi explicati aceste lucruri pe intelesul unuor ,,oameni de rand,,
2.am drept de apel ,pot solicita acesta pt neintelegerea cu plata pensiei ?
nu de la introducerea actiunii ci din momentul din care nu am mai contribuit asa cum am mentionat in intampinare.
3. in calitate de parte parata ce trebuie sa fac ref la cheltuieli de judecata?
va multumesc!












;



























Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2017
ALBERTO58, utilizator
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 14:54, 26 Martie 2017
Deci...in niciun caz intr-un proces de partaj nu se discuta despre pensia minorului.
Apoi...daca dvoastra aveti dovezi de plata chiar si dupa ce actiunea a fost introdusa, acestea vor fi luate in considerare in eventualitatea unei executari silite.
Daca apelati numai pe pensie (desi nu inteleg motivul) timbrajul apelului e sarcina dvoastra, 20lei.
Daca ati depus intampinarea....mult mai tarziu...s-ar putea nici sa nu fi fost bagata in seama decat ca si concluzii scrise, fara inscrisurile doveditoare (decazute din proba).
Daca vreti sa faceti apel, platiti o consultatie, macar, la un avocat. Asa cum va vad, e f posibil sa va treziti ca pierdeti apelul si aveti de platit ch de judecata.
E o diferenta ca la divortul (fond) introdus de doamna v-ati prezentat fluierand si faptul ca vreti sa initiati dvoastra un apel la sentinta de la fond.
pentru :asaofi:
-nu am scris nimic de partaj
-intampinarea a fost depusa mai tarziu asa este,dar in hotarare se specifica ceea ce am mentionat eu in intampinare,deci partial s a tinut cont
-nu ma ma dus ,,fluierand ,,la divort;
-atunci cand nu ai avocat sa te reprezinte esti un nimeni...indiferent ce prezinti tu instantei
-apelul il fac pt pensie ca motiv:in rap de ancheta sociala si in intampinare este scrisa perioada in care am contribuit la intretinerea minorului,nu vreau sa platesc de doua ori aceeasi treaba;
-da,dau de drag si de bunavoie!
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2017
ALBERTO58, utilizator
ALBERTO58 a scris:

Buna ziua!
avand in vedere finalizarea unui dosar de partaj am primit sentinta in care scrie:
,,ia act ca nu s au solicitat cheltuieli de judecata de catre reclamanta,,
,,ia act ca paratul ca solicita cheltuielile de judecata pe cale separata,,
........


Dupa cum v-am spus, intampinarea dvoastra (tardiva) a putut fi luata in calcul DOAR ca si concluzii scrise finale, fara sa se mai faca referinte la inscrisurile depuse de dvoastra, acestea fiind decazute (probabil) din proba, din cauza tardivitatii.
Dupa cum v-am spus, si v-au spus si alti useri, instanta seteaza momentul inceperii platii intretinerii si anume de la introducerea cererii. Instanta care fixeaza momentul inceperii si cuantumul contributiei la intretinere nu sta sa socoteasca ce ati platit dupa acea data. Mai ales ca, asa cum am explicat mai sus, este f posibil sa va fi ignorat inscrisurile probatorii din cauza tardivitatii.
Dupa cum v-am spus, daca ati avut plati dovedibile si dupa data fixata de instanta, acestea vor fi deduse din datoria dvoastra.
Cand am spus ca v-ati dus fluierand m-am referit la faptul ca, chiar si de pozitia de chemat in judecata, trebuie sa respectati macar reguli de procedura. Iar apararile dvoastra trebuiesc bazate pe prevederi legale. Nu oricine se poate apara singur (si cu sanse) in fata instantei, instanta care nu se va substitui unui aparator calificat ptr dvoastra.
Vad ca ati cerut cheltuieli de judecata pe cale separata, desi spuneti ca nu ati avut, de fapt, nicio cheltuiala.
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2017
gi-jane2, moderator
In caz ca nu a fost clar (desi ar fi trebuit sa fie): dvs sunteti dator sa platiti pensie de intretinere de la data introducerii actiunii (dvs sunteti dator sa va intretineti copilul de la data conceptiei, insa acesta este doar un principiu nu o datorie certa care poate fi executata) .
Faptul ca v-ati achitat de aceasta datorie nu inseamna a instanta trebuie musai sa dea alta hotarare. Inseamna ca acei bani i-ati platit deja.

In continuare lucrurile se vor petrece dupa unul din doua scenarii, in functie de cum alegeti dvs si mama copilului sa procedati.
1.platiti benevol ce datorie mai aveti din trecut si continuati cu plati lunare cf hotararii
2. nu platiti benevol si mama va deschide un dosar de executare silita unde ea va incerca sa isi recupereze datoria si dvs veti dovedi cu inscrisurile pe care le aveti ca ati platit o parte din acea datorie si veti fi executat pentru diferenta (plus onorariul executorului)

In ambele cazuri, pastrati dovezile platilor.
Ultima modificare: Vineri, 24 Martie 2017
mirebire, utilizator
ref la ,,Vad ca ati cerut cheltuieli de judecata pe cale separata, desi spuneti ca nu ati avut, de fapt, nicio cheltuiala,,
-nu am cerut eu in calitate de parat nicio cheltuiala de judecata separata nu stiu cum s-a ajuns la acest lucru.

Alte discuții în legătură

Apel pentru pensie de intretinere minor Lorenanicoleta Lorenanicoleta Buna seara. Am depus o cerere in instanta pt pensie de intretinere minor in august 2016. In ianuarie 2017 am primit hotararea care obliga paratul la plata unei ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor adriana istrate adriana istrate Am intentat actiune de divort pe data de 20.12.2010, cerand -desfacerea casatoriei -incredintarea minorului -plata pensiei de intretinere pt minor incepand ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major liligeorgescu67 liligeorgescu67 Am platit pensie alimentara 25% din venitul net pana la majoratul copilului. Acum m-a chemat in judecata pentru continuarea platii, el fiind inca elev. Eu ... (vezi toată discuția)