Declaratie de impunere depune cel care obtine un venit din agricultura, adica din cultivarea pamantului sau cresterea animalelor ca persoana fizica si nu din contract de arenda. Intrebarea nu este prea clara.
Am avut nevoie de ''Declaratia de impunere privind impozitul agricol'' pentru dosar bursa sociala la facultate .De acolo i s-a spus fiicei mele sa solicitam de la primarie acest act.Am facut o cerere prin care rugam eliberarea actului necesar ,raspunsul a fost sa ma adresez la ANAF.Mentionez ca nu detin suprafata totala de 3.77ha teren fanate si 0.45 padure.Conform art105 Legea 227/2015 nu as avea venituri impozabile din terenul detinut.Va rog sa-mi raspundeti cine avea competenta de a-mi elibera actul respectiv si adeverirea ca nu as avea venituri impozabile dupa teren.Am fost la ANAF si mi s-a spus sa revin la primarie deoarece nu pot depune Declaratia221 deoarece din adeverinta eliberata de la Registrul Agricol rezulta ca nu am teren cu venit impozabil.Am revenit la primarie si din nou am fost refuzata pe motiv ca nu au mai eliberat asa ceva, degeaba le-am cerut formularul 003ITL.Termenul de depunere a dosarului a expirat .Va rog sa-mi spuneti cine se face vinovat .Va multumesc pentru rabdare si implicare
Va trebuie o adeverinţă de la Primărie pentru venituri agricole. Mergeti la ei si cereti-le asta sau poate la ei are o alta denumire dar din care sa rezulte aceste informatii.
D-na contabila mi-a spus ca ar fi abuz in serviciu daca mi-ar elibera asa ceva.Oricum este tardiv termenul de depunere era 24/03.Incompetenta functionarilor publici locali mi-a creat prejudiciu moral si material .Ma gandesc daca am sanse sa mi se faca dreptate sau sunt protejati politic
Teren agricol
dritaS
buna ziua,am unteren agricol de 3ha din care pe titlu de proprietate scrie 2,4 fanate si 0,6 arabil . Terenul e dat in arenda din 2011 si este integral lucrat ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.