avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare generala

Buna ziua!
Asociatia noastra de proprietari are un statut din anul 2005 .
Incercam sa schimbam statutul dupa noua legislatie aparuta dupa aceasta data , dar avem adunare generala reconvocata duminica 26 -03-2017 si nu stiu daca vom putea lua 2 treimi din totalul membrilor asociatiei care este de 352 de proprietari .
Daca nu reusim sa luam 240 de semnaturi cu acord proprietarilor pentru noul statut si sa il inregistram la judecatorie pana atunci sedinta este statutara sau nu..
multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:30, 21 Martie 2017
Sedinta este statutara, cu mimimum 3 proprietari sau reprezentanti imputerniciti in scris ai acestora. Statutul se modifica doar daca doriti sa schimbati ceva esential (ex.nr.membrilor in comitet etc), legea actuala 230/2007 dupa care se infiinteaza noi asociatii si functioneaza cele infiintate pe vechea lege 114/1996 cu modificarile ulterioare
Art. 25-L230/2007
(3) In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal.

Intocmiti un tabel nominal si umblati din poarta-n poarta dupa semnaturi pana ajungeti la 2/3 sau mai mult.
La inceputul tabelului scrieti scopul intocmirii si faceti trimitere la o anexa atasata tabelului daca sunt modificari substantiale ale statutului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabel nominal de vot ameliee ameliee Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti cu se intocmeste un tabel nominal pe baza caruia se voteaza presedintele ( in cazul in care sunt propuse mai multe ... (vezi toată discuția)
Art. 25 alin.3 din legea 230/2007 ameliee ameliee Buna ziua, Avem in cadrul Asociatiei noastre o problema grava ce afecteaza buna functionare a Asociatiei si am convocat Adunare generala extraordinara ... (vezi toată discuția)
Divizare danuttan danuttan In cazul in care la prima sedinta extraordinara in vederea divizarii asociatiei,nu se intruneste cvorumul de 50% + 1 pentru adoptarea hotararii si stiind ca la ... (vezi toată discuția)