Ieri , in data de 21.03.2017 ,eu minora fiind , am fost agresata pe strada de catre o persoana care in prezent are mai multe dosare penale rezolvate in favoarea lui (este lasat in libertate) . Ultima savarsire fiind tentativa de omor pentru care agresorul este inca in libertate . Acesta mi-a provocat leziuni grave la nivelul fetei , urmand ca prietenului mei sa ii aplice aceeasi agresiuni pe toata suprafata corpului .
Urmatoarea zi , am plecat de urgenta la medicul legist care ne-a eliberat certificate medico-legale. Ajunsi inapoi la sectia de politie , am depus plangere si declaratie penala in urma carora am aflat de la organele de politie ca agresorul nu poate fi retinut . Ce se poate face urgent pana la proces in apararea mea ? Tin sa spun ca agresorul inca ma urmareste .
Protecţia persoanei vătămate şi a părţii civile - Art. 113 din Cod proc. penală Atunci când sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege referitoare la statutul de martor ameninţat sau vulnerabil ori pentru protecţia vieţii private sau a demnităţii, organul de urmărire penală poate dispune faţă de persoana vătămată ori faţă de partea civilă măsurile de protecţie prevăzute la art. 125-130, care se aplică în mod corespunzător.
Daca exista acuzatie de tentativa de omor ar fi putut fi arestat preventiv.
Este complicata situatia daca individul are relatii la politie.
Daca nu va angajati avocat nu cred ca aveti sanse sa faceti ceva daca este vorba si de coruptie pe la politie.
Oricum va fi complicat si cu avocat din cate relatati pentru ca in afara de tentativa de omor sunt infractiuni care nu prea sunt luate in seama.
Avocatul va poate ajuta sa cautati mai multe infractiuni si sa se ajunga sa fie arestat daca va reusi sa gaseasca politisti care sa nu fie corupti si va identifica mai multe infractiuni care sa poata duce la arestarea agresorului.