Daca sunteti nud proprietar si veti dobandi usus, fructus si abusus mostenitorii nu pot avea drept la proprietatea dvs.
Ar fi bine sa mergeti cu actele la avocat pentru a va lamuri pe deplin.
In urma cu cativa ani, dupa incheierea contractului de intretinere, am fost la un avocat pentru consiliere, care mi-a spus ca tatal meu nu are sanse sa demonstreze ca eu nu ii intretin pe bunici. Insa dupa alte discutii, sunt, in continuare, nelinistita.
Am pastrat facturi, bonuri legate de renovarea casei. Credeti ca este necesar sa pastrez si alte bonuri de cumparaturi alimente ? In ideea in care tatal meu va ataca, in instanta, contractul de intretinere ?
Multumesc !
Contractul de întreținere poate fi "atacat" doar de cei întreținuți, în caz de neexecutare a obligațiilor.
Apoi, vorbim despre un contract cu titlu oneros, translativ de proprietate.
Deci, nu mai aveți de ce sa va puneți problema succesiunii. Bunica a decedat. Mai rămâne obligația fata de bunic. Când nici el nu o sa mai fie, mergeți la Cartea funciara cu certificatele de deces, radiați clauza și din acel moment casa e a dvs.
Dacă se invoca motiv de nulitate absoluta se poate anula actul.
Scrie în lege ca rezoluțiunea contractului nu se poate cere de moștenitori?
Parca am văzut cazuri cu judecați cu mostenitorii în astfel de cazuri și nu rețin sa fi văzut respinsa vreo acțiune ca inadmisibila.
Pana în prezent toate procesele de acest fel pe care le-am avut au fost cu persoanele părți în contract și nu cu mostenitorii.
Am avut și procese în care persoana nu a avut discernământ și notarul a făcut act de vânzare cumpărare fără întreținere dar în urma cu vreo 18 ani.S-a dovedit pe baza de expertiza medico-legala psihiatrica.
Dacă vorbeai cu persoana 2 minute nu îți dadeai seama ca nu are discernământ.
La notar merge și semnează și gata...
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Ingrijorarea vine de la faptul ca am citit si auzit tot felul de situatii in care se poate anula un astfel de contract in instanta, de catre mostenitori.
Am fost la notarul care ne-a facut contractul si mi-a spus ca trimite Certificatul de deces al bunicii sa se radieze din CF.
Daca , dupa ce bunicul nu va mai fi in viata, eu voi merge la Cartea Funciara cu certificatul de deces si se va radia din CF, dupa acest moment tata mai poate contesta contractul in instanta ?
Ma gandesc si la alta varianta in care tatal meu poate invoca dreptul la succesiune inainte sa se efectueze iradierea celor intretinuti. Este posibil ?
Inainte de emiterea contractului de intretinere, am fost cu bunicii la un control medico-legal psihiatric si a fost efectuata o expertiza sociala acasa, din partea primariei.
Cum pot lua masuri, inca de acum, in eventualitatea in care voi fi nevoita sa demonstrez, in instanta, ca am avut grija de bunici ? Ce anume si cum se poate demonstra ? Sa ma gandesc sa pastrez bonuri de cumparaturi alimente, facturi de utilitati ? Cu martori care mai vin la bunicul meu in vizita ?
Multumesc !
[ mesaje conexate ]