Am nevoie de sfaturi, va rog, deoarece traiesc intr-un stress continuu.
In urma cu cativa ani, am facut un contract de intretinere cu uzufruct viager cu bunicii mei ( parintii tatalui meu - unicul fiu al acestora ). Mai am 2 frati din partea tatalui, care au plecat din tara.
Bunicii m-au ales sa am grija de ei si sa imi daruiasca casa lor deoarece nu au incredere in fiul acestora (tatal meu) si ma iubesc foarte mult. Ei ne-au crescut pe mine si pe fratii mei deoarece tata ne-a parasit cand eram mai mici si nu locuieste in aceasta casa (tata are doar buletinul la adresa noastra). Am locuit toata viata impreuna cu bunicii, care m-au crescut, m-au iubit foarte mult si s-au gandit la viitorul meu.
De curand, bunica mea a decedat. Eu si sotul meu locuim impreuna cu bunicul si avem grija sa nu ii lipseasca nimic, gatesc, il ducem la medic, platim cheltuieli, impozite, ajutam la treburile casei etc.
Ce se intampla dupa moartea bunicii ? Poate intra tatal meu la succesiune ?
Bunicul meu este in viata, dar ma gandesc si mai departe.
Ce se va intampla dupa ce nu va mai fi bunicul meu alaturi de mine ? Pot avea tatal sau fratii mei drepturi la casa bunicilor ?
Stiu ca acest tip de contract poate fi atacat in instanta. Ce pot face eu pt linistea mea ? Am investit bani in renovarea casei, dupa ce am incheiat contractul de intretinere.
Sunt sigura ca tatal meu va ataca contractul de intretinere si acest lucru ma nelinisteste deoarece se pot utiliza martori mincinosi. Tata ar face orice sa castige casa, desi nu se intereseaza de bunicul meu absolut deloc. Nu il suna deloc, nu il viziteaza decat atunci cand bunicul il suna pentru ca a primit corespondenta prin posta la adresa noastra.
Ma puteti ajuta, va rog, cu sfaturi despre cum pot lua masuri, inca de acum, in eventualitatea in care voi fi nevoita sa demonstrez, in instanta, ca am avut grija de bunici ? Ce anume si cum se poate demonstra ? Sa ma gandesc sa pastrez bonuri de cumparaturi alimente, facturi de utilitati ? Cu martori care mai vin la bunicul meu in vizita ?
Multumesc !
Da, pregătiți totul într-un dosar.
Apoi veți vedea la judecata cum va apărați.
Nu sunt suficiente numai înscrisurile.
Procesul presupune ceva complex și apărările se fac în concret.
Va trebui sa faceți intampinare neapărat dacă veți fi data în judecata.poate o sa va angajați avocat ca sa va fie mai ușor deoarece legea va conferă acest drept.
Ma gandesc ca o noua expertiza medicala care sa ateste discernamantul bunicului urmata de o declaratie la notar in care sa specifice ca a fost bine intretinut in tot acesti ani, atat el cat si sotia lui (bunica), pana la momentul de fata v-ar fi de mare folos, dar sa asteptam si raspunsul unui avocat daca ideea este buna.