avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pot vinde legal in magazin daca nu primesc factura de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pot vinde legal in magazin daca nu primesc factura de la distribuitor?

Salut.
Daca site-ul de unde cumpar marfa (haine) nu imi emite factura pe firma mea,dar imi trimite totusi niste documente (adica cateva coli A4) in care sunt trecute produsele comandate,numarul lor,pretul de achizitie si alte date care sunt cuprinse in comanda respectiva,le pot baga cumva legal la vanzare?
Adica exista vreo posibilitate ca eu sa vand acea marfa,sa o inregistrez in contabilitate sa o trec prin casa de marcat etc,daca cei de la care cumpar nu imi emit factura fiscala?Multumesc
Cel mai recent răspuns: roxxana_soare , utilizator 12:24, 23 Martie 2017
Puteti sa bagati marfa prin contul 408-facturi nesosite,si faceti NIR la produse,mai ales ca aveti si numarul si pretul de achizitie.Cand soseste factura,se face reglarea cu contul 401

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare aviz expeditie tincuta30 tincuta30 Cum se poate inregistra in gestiune/ contabilitate achizitia de materiale in baza avizelor de expeditie, in conditiile in care pe acestea nu sunt trecute ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea bonurilor fiscale in gestiune pana la emiterea facturilor ContSters137481 ContSters137481 Am si eu urmatoarea situatie: majoritatea supermarketurilor/magazinelor emit bonuri fiscale cu posibilitatea emiterii facturii in termen de cateva(1-7) zile ... (vezi toată discuția)
Receptie si vanzare marfa florin89 florin89 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Cum se face receptia si vanzarea marfii in conditiile urmatoare: Deci cumpar 2 coli de hartie (250 gr), la pretul de 1 ... (vezi toată discuția)