avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Bunaseara tuturor! Am si EU o Intrebare va rog frumos daca puteti sa imi raspundeti. ., parintiii mei ai dcedat amindoi mama intii dupa care tata ,Insa dupa decesul mamei tata a lasat tot c'è ii apartinea lui unei surori desi noi sintem 7 frati si nu sa facut succesiune dupa mama.Intrebarea mea Este: Cum se poate afla daca tata era unic proprietar pe aceste bunuri si daca le avea inainte de casatorie?Va multumesc anticipat o seara buna!
Cel mai recent răspuns: constantinescumaria , utilizator 13:53, 23 Martie 2017
e vorba de bunuri mobile sau imobile?
Buna ziua ,este vorba de terenul agricol inclusiv terenul de sub casa parinteasca si bineinteles cel di jur .va Multumesc o zi buna!!
Tin sa menzionez ca parintii mei sau cascatori in anul 1948 . Unde as putea merge sa afla daca acele terenuri erau doar Ale lui si daca putea lasa tot unui singur copil?.Tatal meu avind aceste terenuri de la parintii lui insa nu stiu daca Lea avut inainte sau dupa casatorie ,daca era o donatie ,mostenire sau pur si simplu o zestre cum era pe vremuri pt. noii casatoriti. Cum pot afla daca mama avea drepturi aspra acestor terenuri? Tatal si Sora noastra facind aceasta tranzactie dupa moartea mamei iesind la iveala totul dupa moartea tatei anul trecut intimplator. Va Multumesc !!
Daca tatal dvs le-a avut de la parintii lui inseamna ca au fost bunuri personale adica proprii indiferent daca le-a primit cand era sau nu casatorit.Cautati contractul prin care a lasat totul acelei surori.Incercati sa obtineti un CF de la acea sora, dar si prin actele ramase dupa tata trebuia sa gasiti ceva acte de proprietate.
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2017
ContSters416386, utilizator
Va multumesc,din pacate nu vera sa arate nimic ...Cred Ca unica solutie Este sa iau un avvocat si sa deschid succesiune in instanta nu neaparat pt ceia c'è as putea obtine ci pur si simplu pt. A inchide un cerc. Problema Este Ca nu sunt nici in Rominia am Doi copii c'è merg la scoala si nu ma pot deplasa ASA usor pt. Diferite acte etc.am doar certificatele de deces. Nu stiu daca Este de ajuns si daca sar putea incepe doar ci atit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie bunuri familie constantinescumaria constantinescumaria Bunaseara ...Dupa moartea mamei tatal a lasat absolut tot unui singur copil tinind cont ca are 7 copii bineinteles nu sa facut succesiune dupa moartea mamei. ... (vezi toată discuția)
Succesiune real7 real7 Bunà seara tuturor! Và rog dacà este posibil sà-mi comunicati care sunt drepturile tatàlui meu in urma decesului mamei mele? ... (vezi toată discuția)
Mostenire laurentiu1969 laurentiu1969 Parintii mei sunt casatoriti dar de zeci ani nu mai locuiesc impreuna tata fiind cu o alta femeie.In acesti ani tata a avut grija de o doamna in varsta care la ... (vezi toată discuția)