buna ziua , ma numesc Tania si am 16 ani ..
as dori sa va adresez o intrebare ;
desi am doar 16 ani am trecut prin multe ... la varsta de 7 ani parinti mei s-au despartit ....... mama mea s-a recasatorit cu un barbat .. timp de 3 ani am locuit in Cehia (PRAGA) dupa 8 ani de relatie mama s-a despariti si de acest barbat .... a decis sa ne reintoarcem in tara ...la care si in tara si-a facut un nou iubit.... in apropierea sarbatorilor de craciun am decis sa imi caut tatal .... de atunci parinti mei s-au impacat ...problema e ca nu ma inteleg deloc cu tatal meu ... pot spune ca imi vorbeste foarte urat si e "agresiv"cu mine eu mai am un frate de 23 de ani care locuieste in Romania .. si as vrera sa stau cu el... imi puteti spune va rog riscurile...
P.S scuzati-ma de greseli gramatice .. nu inteleg prea bine romaneste :(
Esti incred8intata legal prin hotarare judecatoreasca mamei spre crestere si educare pana la majorat( 18 ani ) . Nu ai voie sa locuiesti separat de mama ta. Daca sunt alte probleme le rezolvi impreuna cu mama prin Directia de protectia copilului.Daca parasesti domiciliul vei fi adusa inapoi cu ajutorul politiei si este posibil sa risti internarea in centrul de minori.
Nu reiese ca minora a fost incredintata catre mama, insa este clar ca pana la varsta de 18 ani aceasta trebuie sa locuiasca acolo unde i s-a stabilit un domiciliu de catre instanta. Daca lucrurile sunt intr-atat de grave la respectivul domiciliu, poate fi sesizata Autoritatea Tutelara, urmand a se dispune in consecinta!
Tu ai 16 ani...si esti umblata prin lume. Poate ca agresivitatea tatalui tau biologic nu inseamna decat o severitate ptr ca tu sa corectezi anumite lucruri...in interesul tau. La varsta si experienta ta, banuiesc ca e greu sa distingi intre una si alta. Nu iti imagina ca locuinta cu fratele tau va insemna numai lapte si miere ptr tine, desi il simti mai apropiat ca varsta.
Domnilor avocati, imi dati si mie un temei legal prin care minora de 16 ani NU ARE VOIE sa paraseasca pe mama (desi asta e vointa ei), fiind adusa inapoi cu politia???? Merci