avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Sunt o tanara de 19 ani si as vrea sa ma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Sunt o tanara de 19 ani si as vrea sa ma ajutati ...

Buna seara! Sunt o tanara de 19 ani si as vrea sa ma ajutati cu o problema.. O sa incep cu trecutul meu prin a mi se intelege povestea. Am fost crescuta intr-o familie disfunctionala alaturi de fratele meu mai mic cu 2 ani, tatal si mama, pana la varsta de 11 ani. Dupa acea perioada am locuit doar cu mama(pana la varsta asta am avut de-a face cu multe schimbari de domiciliu, traume legate de rude , de iesirile nervoase ale mamei, etc) de asemenea si tatal meu abuzandu-ma psihologic majoritatea copilariei mele. La varsta de 15 ani am inceput sa lucrez pe timp de vacante, in fiecare vara. Ma rog.. in momentul de fata atmosfera familiei noastre la care participa acum si tatal vitreg, se desfasoara astfel: tatal vitreg este super ok, dar mama continua sa ma streseze psihic, excluzand acest tratament asupra fratelui meu. Eu trebuie sa raspund de curatenia casei, nu prea am voie sa ma opresc dupa scoala sa stau cu prietenii mei, si face crize daca lucrurile nu stau asa cum isi doresc. Fratele meu este favoritul ei, adora sa vorbeasca cu el, ii este foarte drag! El e mai mic, dar are voie sa mearga unde vrea si cand doreste el, de asemenea este lipsit de respinsabilitati. Sunt clasa a12a, dar imi doresc extrem de mult sa parasesc casa si sa ma mut cu prietenul meu. Stiu ca o sa ma descurc, deoarece dintotdeauna am fost responsabila si muncitoare, mai ales ca am muncit de la 15 ani. De asemenea, imi doresc sa mi continui studiile si sa fac chiar si o facultate, deoarece invat foarte bine, chiar daca nu sunt sustinuta si am muncit de multe ori si in weekenduri. Intrebarea mea este, daca ar fi in regula sa ma mut de acasa(chiar daca mama mea ar reactiona agresiv) si daca as face-o, ce m-ati sfatui? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:55, 21 Martie 2022
din punct de vedere legal, te poti muta unde doresti, ai 19 ani, esti majora de la 18 , ai toate drepturile si obligatiile unui adult.
daca vine dupa tine cu scandal, nu raspunzi la provocari si chemi politia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)
Tatăl vitreg vrea sa ma dea afara din casa ... Mircea Florentin Mircea Florentin Bună ziua! Am 18 și locuiesc cu mama mea naturala și cu tatăl vitreg în apartamentul tatălui. Ei doi nu s-au casatorit și nu au acte. Tatăl meu a ... (vezi toată discuția)
Plecare de acasa Accappy Accappy Bună ziua. Am si eu o problema, prietena mea are aproape 19 ani, dar are probleme in familie, parintii ei nu au mai lasat-o la scoala dupa prima luna de clasa ... (vezi toată discuția)