avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua. Soțul meu a depus actele de divorț, însă eu nu sunt de acord cu divorțul. Menționez ca avem si un copil de 3 ani. Se poate face ceva dacă nu ma prezint la termene, sau divorțul continua si fără acordul meu. Multumesc
Divorturile se judeca atat prin acord, cat si prin lipsa acordului. Greva de neprezentare nu va va ajuta cu absolut nimic. In schimb puteti pierde copilul in favoarea sotului si sa fiti obligata la pensie de intretinere. Va puteti pierde autoritatea parinteasca comuna si minorul sa fie incredintat sotului fara ca dvoastra sa aveti macar un drept de legaturi personale. Asteptati sa vi se comunice cererea de chemare in judecata si, respectand cele cerute de instanta fata de termene, consultati un avocat ptr o intampinare. Intampinarea o puteti folosi si ca reconventionala in cazul in care dvoastra doriti sa cereti ceva in cadrul actiunii lui.
Casatoria se va desface indiferent de pozitia dvs,dar sa nu formulati o aparare in dosarul respectiv este o solutie cel putin neinspirata,pierzand orice control asupra derularii procesului,cu riscurile prezentate in mesajul anterior.
Dacă își dovedește acțiunea veți divorta.
Faceți intampinare și sa va precizați poziția cu privire la minor ca sa nu riscati sa pierdeți copilul.
Chiar daca nu sunteti de acord cu divortul, asta nu inseamna ca nu se poate da o hotarare de desfacere a casatoriei...nu este ca la consimtamantul liber exprimat de la starea civila. In ce priveste copilul minor, urmeaza ca instanta sa se pronunte si cu privire la acesta, respectiv stabilire domiciliu, stabilire contributii crestere si educare, stabilire program vizitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! urmează sa divorțez de soțul meu de comun acord ... A_ana23 A_ana23 Bună ziua! Urmează sa divorțez de soțul meu de comun acord și avem un copil de 1 an și 8 luni. El nu dorește sa aibă drepturi asupra lui legale pt ca ... (vezi toată discuția)
Prezenta minorilor la procesul de divort Eladaela Eladaela exista vreo cale prin care fiul meu minor (16 ani) sa participe la procesul de divort? (vezi toată discuția)