avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii restante

Buna ziua,

O firma are probleme cu lichiditatile si doreste restructurare. Salariile angajatilor nu au fost platite de 2 luni. Angajatorul vrea sa propuna inchiderea contractului de munca prin acordul partilor si sa faca o esalonare a platilor restante (pentru cei care pleaca din firma). Este ok sa semnez asa?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:14, 26 Februarie 2019
Este corect si asa ... insa este mai bine pentru angajati daca obtin un titlu executoriu.
Puteti face un astfel de angajament, iar in cazul in care nu se respecta puteti merge in instanta.
Buna ziua. Legat tot de acest subiect. S-a mers in instanta si s-a obtinut urmatoarele:
"Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei nete de X lei reprezentând drepturile băneşti restante din luna martie 2017, actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii efective. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de X lei reprezentând compensarea în bani a X zile din concediile de odihnă neefectuate în anii 2016 şi 2017, actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii efective. Obligă pârâta la plata către reclamant a daunelor interese reprezentând dobânda legală penalizatoare aferentă drepturilor băneşti recunoscute mai sus, calculate începând cu data de 03.04.2017 şi până la data plăţii efective. Executorie provizoriu de drept. Cu apel în 10 de zile de la comunicare, cererea de exercitare a căii de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VIII-a Civilă, Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Pronunţată în şedinţă publică azi 19.12.2018"

De atunci nu s-a intamplat nimic. Care sunt pasii urmatori? Ce pot sa mai fac eu, in calitate de reclamant.

Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz, luati legatura cu un executor judecatoresc pentru a pune in executare acea hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare rares2213 rares2213 Buna seara,imi poate spune cineva va rog cat este dobanda care trebuie platita pe an in cazul acestui proces.Din cate am inteles de pe net este 6.5% pe an dar ... (vezi toată discuția)
Neclaritati sentinta adinazadina adinazadina Buna ziua, Admite în parte acţiunea. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 2584 lei net, reprezentând drepturi salariale restante şi ... (vezi toată discuția)
Interpretare cyan cyan [b]Solutia pe scurt:[/b] admite cererea principala formulata de reclamant si cererea de chemare in garantie formulată de pârât. Obliga pârâtul la plata ... (vezi toată discuția)