Daca sentinta este in favoarea as. prop. - probabil ca in dispozitivul sentintei este trecut clar cine trebuie sa achite, cat si pe "caprarii"...intretinere, penalitati, chelt. de judecata - total!
Toate sumele vor fi trecute la cheltuieli pe beneficiar, asa cum afirma mai sus si @dan_crihan, toate pe o singura rubrica, urmand ca administratorul sa "duca" sumele obtinute in fondurile respective ( intretinere, penalizari, cheltuieli de judecata).
De acum, orice incasare de la debitor va stinge doar datoriile din sentinta, fara calcularea de penalizari. Penalizarile se vor calcula doar la sumele curente pe care nu le achita la termen. Daca omul dvs. intelege despre ce este vorba achita rapid suma din sentinta pentru a nu ramane in urma din nou platile curente - generatoare de penalitati.
Succes!
Asociatia , pentru cheltuieli judecatoresti=chelt. administrative repartizate pe cota parte indiviza.
Am avut si la asociatia noastra, de curand, o hot.jud, in care instanta, care ne-a dat castig de cauza, nu a acceptat ca intreaga suma cu cheltuielile de judecata, reprezentand onorariul avocatului, sa fie suportata de paratrul care a pierdut procesul.
Am inteles, ca de un timp, instantele, si-au facut un obicei de-a accepta, sub diverse pretexte absolut interpretabile, suportarea doar partiala a onorariilor drept cheltuieli de judecata.
Asa incat, dupa ce ca asociatia este pagubita si tracasata de un rau platnic, mai suporta si o "mustrare" pecuniara de la instanta pentru ca si-a cerut recuperarea datoriilor in justitie .
[intr-o discutie in particular cu o alta judecatoare, in care mi-am exprimat aceasta nemultumire, cu atat mai mult cu cat onorariul solicitat de avocat, am considerat a fi unul rezonabil in raport cu speta, mi-a dat un sfat naucitor: sa invatam sa negociem tarifele cu avocatii sau sa ne reprezentam singuri in instanta! Am avut, recunosc, "placerea" sa-i dau replica la recomandarile facute explicandu-i, ca diferenta de valoare a onorariului neacceptata de instanta de judecata, va fi impartita "frateste"" pe cota parte indiviza la toate apartamentele si...suma de.... ii va reveni ca proprietara in asociatia noastra. Nu a facut prea bine fata, si-a inteles, trag sperante, ca unuia deja pagubit financiar, nu-i mai aplici si lovituri de pedeapsa dupa ce ii mai si dai dreptate, caci este un nonsens.