avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli de judecata

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca s-a dat sentinta definitiva in favoarea asociatiei,inclusiv cheltuielile de judecata,acestea le distribui
restantierului la cheltuieli administrative? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 07:56, 25 Martie 2017
La cheltuieli pe beneficiar, mai corect ar fi.

Daca sentinta este in favoarea as. prop. - probabil ca in dispozitivul sentintei este trecut clar cine trebuie sa achite, cat si pe "caprarii"...intretinere, penalitati, chelt. de judecata - total!
Toate sumele vor fi trecute la cheltuieli pe beneficiar, asa cum afirma mai sus si @dan_crihan, toate pe o singura rubrica, urmand ca administratorul sa "duca" sumele obtinute in fondurile respective ( intretinere, penalizari, cheltuieli de judecata).
De acum, orice incasare de la debitor va stinge doar datoriile din sentinta, fara calcularea de penalizari. Penalizarile se vor calcula doar la sumele curente pe care nu le achita la termen. Daca omul dvs. intelege despre ce este vorba achita rapid suma din sentinta pentru a nu ramane in urma din nou platile curente - generatoare de penalitati.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 24 Martie 2017
Adam Grecu, utilizator
Si daca sentinta definitiva este in defavoarea asociatiei , unde / cui distribui aceste cheltuieli ?
Asociatia , pentru cheltuieli judecatoresti=chelt. administrative repartizate pe cota parte indiviza.
Am avut si la asociatia noastra, de curand, o hot.jud, in care instanta, care ne-a dat castig de cauza, nu a acceptat ca intreaga suma cu cheltuielile de judecata, reprezentand onorariul avocatului, sa fie suportata de paratrul care a pierdut procesul.
Am inteles, ca de un timp, instantele, si-au facut un obicei de-a accepta, sub diverse pretexte absolut interpretabile, suportarea doar partiala a onorariilor drept cheltuieli de judecata.
Asa incat, dupa ce ca asociatia este pagubita si tracasata de un rau platnic, mai suporta si o "mustrare" pecuniara de la instanta pentru ca si-a cerut recuperarea datoriilor in justitie .
[intr-o discutie in particular cu o alta judecatoare, in care mi-am exprimat aceasta nemultumire, cu atat mai mult cu cat onorariul solicitat de avocat, am considerat a fi unul rezonabil in raport cu speta, mi-a dat un sfat naucitor: sa invatam sa negociem tarifele cu avocatii sau sa ne reprezentam singuri in instanta! Am avut, recunosc, "placerea" sa-i dau replica la recomandarile facute explicandu-i, ca diferenta de valoare a onorariului neacceptata de instanta de judecata, va fi impartita "frateste"" pe cota parte indiviza la toate apartamentele si...suma de.... ii va reveni ca proprietara in asociatia noastra. Nu a facut prea bine fata, si-a inteles, trag sperante, ca unuia deja pagubit financiar, nu-i mai aplici si lovituri de pedeapsa dupa ce ii mai si dai dreptate, caci este un nonsens.
Ultima modificare: Vineri, 24 Martie 2017
dan_crihan, utilizator
nu tepui cu judecatorul. Asa i-a dictat constiinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare chelt avocat cmd_ro cmd_ro Cum se repartizeaza cheltuielile cu onorariul avocatului , la toti locatarii sau numai locatarului care este dat in judecata pentru restanta ? (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari - actionare in instanta si cheltuieli de judecata taipan19 taipan19 Buna ziua! Pe data de 18.10.2010 am fost actionat in instanta de catre asociatia de proprietari pentru intarzierea la plata intretinerii cu mai mult de 90 de ... (vezi toată discuția)
Taxa expertiza nicu_is nicu_is buna ziua, am o intrebare, cat poate ajunge taxa pt o expertiza ? si cine trebuie sa plateasca ? pe scut, sunt in proces cu asociatia de locatari pt o anumita ... (vezi toată discuția)