avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plati restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plati restante intretinere

buna seara,
am si eu o problema....ptr ca am intarziat ceva timp cu plata intretinerii...administratia a deschis actiune civila in instanta.
pe durata procesului eu am achitat 10800 ron pina sa se pronunte instanta. debitul fiind aproape dublu.
in sentinta data de catre instanta ramasa def si irevocabila suma stabilita a fost de 7400 ron.
in acest moment adimistratia blocului a solicitat prin executor suma stabilita de instanta.
intrebarea mea este .....daca platile facute de mine pe durata procesului acopera decizia instantei mai pot fi executat???
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:08, 28 Martie 2017
Creditorul, asociatia, este obligat sa scada toate sumele platite de dvs. cu titlu de debite si penalitatile aferente, daca le-a solicitat prin actiunea judecatoreasca. Nu poate cere mai mult decat ati datorat. Probabil ca ati platit sumele respective inainte de pronuntarea instantei, care nu a mai putut tine cont de platile efectuate. Daca le-ati fi facut in timpul derularii procesului, le-ati fi prezentat in instanta pentru scaderea debitului datorat. Discutati cu presedintele, prezentati-i faptele iar daca nu intelege si recurge la executare, executorul va lua act de platile pe care le-ati facut deja.
Buna ziua,
Daca ati platit pe perioada dezbaterii dosarului si nu ati instiintat instanta depunand si copii de pe chitante si nici asociatia nu a facut-o atunci instanta s-a pronuntat pe probele avute.
Va trebui sa va adresati TOT instantei si sa aratati sumele platite spre a fi sczute din debit!
cred ca nu m- am exprimat foarte clar : debitul era undeva la 19000 ron la inceput de proces....pe durata procesului eu am achitat 10800 ron.instanta a decis ca datoria mea este 7400 ron restul fiind prescris pina la 19000. dupa ce sentinta a ramas definitiva si irevocabila administratia a solicitat executarea silita ptr suma de 7400 ron.
Nu v-ati exprimat clar de la inceput, nu ati mentionat ca o parte din sume sunt prescrise.

In acest caz in momentul de fata sunteti creditor al asociatiei cu suma de 3400 lei (10800 - 7400) urmand sa vi se scada lunar din suma achitata suplimentar..
Daca aveti documente justificative pentru suma de 10800 lei,in baza hotararii definitive a instantei de judecata,contactati executor judecatoresc in vederea desfasurarii demersurilor,
actelor si actiunilor necesare recuperarii diferentei de 3400 achitate de la debitorul dv asociatia de proprietari
Ati ajuns in situatia inversa momentului cand ati fost actionat in instanta,respectiv dv sunteti creditor si asociatia de proprietari debitor

Alte discuții în legătură

Penalitati Banica Ionut Banica Ionut Am o situatie speciala in cazul socrilor mei aflati in conflict cu asociatia. In urma unei datorii de 6000 lei, este data in judecata iar dosarul intra in ... (vezi toată discuția)
Plata penalitati intretinere asociatie nikkkoleta nikkkoleta am inchiriat un apartament, iar chiriasul a ramas dator la asociatie cu 2000 lei. in mai 2016 asociatia m-a dat in judecata, castigand evident, concluzia e ca ... (vezi toată discuția)
Stergere penalitãti întretinere mogyo_1 mogyo_1 Curând am aflat de o problemă a părinților mei și anume că au penalități foarte mari la întreținere. - În anul 2008, luna mai, au ... (vezi toată discuția)