avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul nu are voie sa vorbească la telefon cu yatal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul nu are voie sa vorbească la telefon cu yatal

Buna dimineața,am o nelămurire si poate ma ajuta cnv,eu lucrez in Austria iar sotia mea in Spania, suntem in relații proaste dar nu divorțați, avem o fetiță care e in grija părinților ei,pana sa plec in Austria, nu am avut voie sa iau fata acasă,nu miau dato bunicii,nu vor.....la fel cu certificatul de căsătorie si cel de naștere al fetei,nu vor sa mi le dea,eu sunt in Austria de pe 26 februarie, de pe 20 martie,socrii mei nu o mai lasa pe fetiță mea sa vorbească cu mine la telefon,ma rog,in nici un fel.....vreau sa stiu daca pentru aceste lucruri se poate deschide dosare penale socrilor......
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:59, 24 Martie 2017
Nu e vorba deocamdata de vreo fapta penala, cel putin nu in legislatia romana.

Puteti cere stabilirea unui program de vizita a minorei (inclusiv cu luarea legaturii prin telefon) care daca nu va fi respectat ne vom afla in cu totul alta situatie dpdv juridic.

Oricum competenta de solutionare a oricarui litigiu privind copilul, inclusiv autoritatea parinteasca tine de domiciliul minorului, aceea fiind si legislatia aplicabila. In cazul dvs legislatia din Romania nu se aplica daca copilul domiciliaza pe teritoriul Spaniei.
Fata cat si sotia sunt domiciliate in locuințe mea,pe adresa mea,si in plus au făcut o procura prin care nu pot sa iau copilul acasa,
Eu nu am semnat nimic,si totuși e vorba si de drepturile copilului aici plus ca socrii ma amenința ca se duc si ma decad din drepturile parintesti
Si fata e in România
Intervenție moderator
Nu mai deschideti subiecte noi pentru aceeași problema și nu mai postați mesaje consecutive! Mulțumesc.

Mergeți și luați-vă copilul de la socri.
Dacă nu reușiți, cereți în Instanță înapoierea copilului de la persoane care îl țin fără drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fetita mea!- stabilire in strainatate minor; pensie miha1611 miha1611 BUNA ZIUA! EU LOCUIESC IN SPANIA DE 6 ANI SI ANUL ACESTA AM AVUT POSIBILITATI DE O ADUCE IN SPANIA PE FETITA MEA DE 10 ANI IMPREUNA CU MAMA MEA CARE A AVUT ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna ziua.Sunt tata si am o fetita de 8 ani care este trecuta pe numele meu.Din cauza neintelegerilor m am despartit de mama fetei mele .Instanta ia ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor gabrielcatea gabrielcatea Buna ziua.As avea nevoie de o parere daca poate cineva sa ma ajute.In anul 2007 am dat divort de fosta sotie.Avem impreuna un copil insa acesta locuieste la ... (vezi toată discuția)