avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Verificare de catre un expert constructor la vanzarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Verificare de catre un expert constructor la vanzarea unei case

Buna ziua,
La vanzarea unei case cumparatorul are dreptul sa vina cu un expert in constructii
si sa verifice( nu doar vizual) prin metode specifice casa?
As dori o lamurire in acest sens!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: acasacugir , utilizator 18:08, 24 Martie 2017
Nu exista o interzicere legala in acest sens. In logica lucrurilor, ceea ce nu este interzis, este permis. Totusi, fiind vorba de o cumparare, este nevoie de acceptul vanzatorului pentru a permite efectuarea unor expertize pe proprietatea sa si ma refer in primul rand la recoltarea de probe (din betoane/ ziduri de rezistenta/ fundatii/ zidarie/ acoperis, etc.) de catre expertul in ctii. pe care apoi sa le analizeze intr-un laborator de incercari specializat.
Va multumesc!
Cu stima, acasacugir.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate beton locuinta alexoctave alexoctave Buna seara, Am construit o casa in 2010 folosind beton la fundatie, stalpi si planseu de la o statie de betoane destul de mare de langa Bucuresti. Am urmat ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica Raluca  Todea Raluca Todea Buna ziua! Am o nelamurire legata de o speta. In cadrul unui litigiu avand ca obiect obligarea unui constructor de refacere a unor lucrari, s-a dispus ... (vezi toată discuția)
Constructie casa particulara fara proiect tehnic Tamasaron Tamasaron Se poate construi o casa particulara de structura usoara fara proiect tecnic? Ce pot face daca casa care sa construit fara proiect tecnic are probleme? (vezi toată discuția)