Buna ziua,
Dlor avocati as dori sa aflu daca la la dezbaterea unei succesiuni la notariat pot participa alte persoane in afara mostenitorilor. Eu sunt legatarul universal si m-am prezentat singur in fata notarului iar mostenitorul rezervatar a venit insotit de sotie care in permanenta a vorbit in locul sau.Avand in vedere ca nu am rezolvat succesiunea de la prima infatisare si n-i s-a dat un nou termen pot cere notarului ca la urmatoarea sedinta sa fim prezenti in cabinetul sau doar mostenitorii?
La mostenire e nevoie si de martori. Nu are nici o importanta pt. dvs. cu cine a venit celalalt mostenitor. In situatia dvs. notarul va inchide dosarul pentru a va adresa instantei intrucat nu se poate elibera certificat de mostenitor cand partile nu se inteleg si este nevoie de o sentinta.
Doar avocatul are dreptul de a fi prezent la dezbatere.
Familia nu are acest drept decat daca are calitatea de mostenitor.
In consecinta, daca sotia nu este avocat angajat nu are dreptul de a asista la dezbaterea mostenirii la notar.
Audierea martorului vizeaza alta etapa procedurala.
Va multumesc pentru raspuns dl.avocat.Asa ma gandeam si eu ca este normal. Cand am stabilit cu notarul data la care vom fi prezenti pentru dezbaterea succesiunii l-am rugat ca in birou sa intram doar mostenitorii dar la data respectiva i-a permis sotiei mostenitorului rezervatar ,care nu este nici mostenitor si nici avocat, sa participe. Mai mult aceasta a vorbit mai mult decat sotul ei si m-am vazut nevoita sa-i atrag atentia de mai multe ori sa ne lase pe noi mostenitorii sa vorbim. As dori sa imi spuneti daca la urmatoarea intalnire pe care o avem pot sa ii cer notarului sa intram doar mostenitorii si in cazul in care vine cu un avocat pot sa aman dezbaterea pana vin si eu cu un avocat?
Legatul universal
Antik
'' Legatul Universal'' confera dreptul [i]legatarului universal[/i] de a exercita orice actiune patrimoniala care ar fi putut fi exercitata de testator daca ... (vezi toată discuția)