Buna ziua,
In urma unei executari silite duse la bun sfarsit, a carei contestatie a fost admisa in apel dupa recuperarea debitului, se poate face o actiune separata contra executorilor daca aceasta recuperare ilegala a produs daune? Stiu ca executorii nu au calitate procesuala in contestatie, dar li se pot cere daune? In speta de fata, eu ca tert dobanditor am fost numit debitor si, in urma somatiei imobiliare, mi-am vandut o alta proprietate pentru a plati debitul. Contestatia a fost admisa ulterior in apel, dupa ce mi-am ingreunat situatia locativa prin respectiva vanzare. Multumesc.
Executorul nu poate raspunde decat daca a incalcat legea.
Este greu sa obtineti ce ati vrea.
Procedural ar trebui sa adresati o plangere impotriva executorului judecatoresc la comisia de disciplina si ulterior sa ajungeti in instanta.
Plangerea trebuie foarte bine motivata.
Multumesc pentru raspuns. Admiterea contestatiei la executare inseamna recunoasterea ilegalitatii. Spuneti ca e indicata intai plangerea la comisie pentru a avea sanse mai mari in instanta sau e obligatorie procedura cu plangerea?
Radiere somatie
danpop2012
Cine constata prescriptia dreptului de a cere executarea silta in cazul unei executarii unui contract de imprumut intre doua persoane fizice intocmit in mai ... (vezi toată discuția)