avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator / Reprezentant legal - numire manager
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator / Reprezentant legal - numire manager

Buna ziua.

As vrea sa aflu daca la semnarea unui CIM pentru funcția de manager este necesară semnătura administratorului unei societăți sau CIM poate fi semnat și de reprezentantul legal al acestui din partea societății.
Am găsit în legea societăților comerciale că numirea și revocarea unui director de face de către administrator sau consiliul de administrație și că acesta atribuție nu poate fi delegată către directori (director general). Este valabil și pentru persoane care sunt reprezentat legal al administratorului?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: irina_trusca , utilizator 21:12, 26 Martie 2017
Referitor la SA, societatea face parte dintr-un grup (multinationala) care are consiliu de administratie. Deci banuiesc ca este vorba de sistemul unitar.

Daca exista acest consiliu de administratie al grupului acesta gestioneaza implicit si societatea? Sau trebuie sa existe un administrator/consiliu al societatii?

Daca directorul general al societatii nu este administrator (ca si chestiune de care sunt aproximativ sigura) atunci se aplica prevederile legii societatilor comerciale - SA: DG nu are voie sa numeasca sau sa revoce alti directori, acest lucru se poate realiza doar de consiliul de administratie/administrator, corect?
Si referitor la SRL se poate dpdv legal ca administratorul sa imputerniceasca o alta persoana pentru semnare desfacere CIM angajati, respectiv CIM manageri angajati?

~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Mie personal nu mi se pare in regula că un reprezentant legal al administratorului unui srl sa aibă dreptul de a da ordine managerilor sau angajaților din societate.
Există limite stabilite de lege referitor la drepturile unui reprezentant legal? Ce poate să semneze?
Pentru a putea da ordine angajaților sau managerilor dintr-o societate ai nevoie de experiență pe domeniile respective și un RL nu e totuna cu administratorul dpdv al experienței, un RL nu este implicit un director general sau de nivelul unui director general.
Totuși am lucrat la o societate in care o doamnă Șef Serviciu Administrativ, fiind RL al administratorului, dădea ordine angajaților, celorlalți Responsabili de aprovizionare, de producție.
Un RL are asemenea drepturi?
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Presedinte ca ContSters57265 ContSters57265 In cadrul unei societati pe actiuni , presedintele Consiliului de administratie poate fi concomitent si director economic ? (vezi toată discuția)
Avantajele sistemului dualist valentin.serban valentin.serban Poate sa imi spuna si mie cineva care ar fi avantajele sistemului dualist de conducere a societatilor comerciale, care a fost introdus prin modificarea legii ... (vezi toată discuția)
Modificare legea 31 bluehill bluehill a aparut legea 441/2006 prin care se modifica lg. 31/1990 si lg. 26/1990 se pare ca intra in vigoare din 01.decemdrie 2006 una din modificari consta in ... (vezi toată discuția)