avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperarea garanției date proprietarului de imobil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperarea garanției date proprietarului de imobil

Bună ziua,
În primul rand, îmi cer scuze dacă nu am ales bine categoria de subiect pentru forum.
Problema mea este următoarea :
Am stat în chirie într-un imobil și, înainte de mutare, i-am plătit prima chirie și o garanție în cuantumul unei chirii lunare, am făcut contract de închiriere înregistrat la ANAF. După o anumita perioada am convenit de comun acord sa reziliem contractul, imobilul a fost întreținut exemplar pe durata închirierii acestuia, însă proprietarul acum "evită" să-mi înapoieze garanția deși toate cheltuielile utilităților au fost achitate și imobilul întreținut.
Ce pot sa fac să-mi recuperez banii în mod legal?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:03, 26 Martie 2017
Numai dacă îl dați în judecată.
In cazul in care nu reusiti amiabil singura varianta este prin intermediul instantei.Succes!
Sunt dovezi de plata a utilităților, a chiriei, garanția și predarea cheilor s-a făcut în prezenta martorului, bănuiesc ca trebuie sa merg pe civil?
În instanța civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul refuza restituirea garantei platita de chirias just.rain just.rain Buna seara, Pana acum 2 luni am locuit intr-un apartament, iar cand m-am mutat proprietarul a refuzat sa-mi inapoieze garantia, pe motiv ca ultima intretinere ... (vezi toată discuția)
Litigii legate de un fost chirias. Cris73 Cris73 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament liber la inchiriat si eu tind sa cred ca fosta chiriasa nu si-a onorat toate responsabilitatile, in mod special ... (vezi toată discuția)
Probleme cu chiriasul nelucuiu nelucuiu Am avut un chirias cu care am facut contract de inchiriere pe un an dar dupa cinci luni sa razgandit si a plecat.Nu i-am inapoiat garantia deoarece mi-a ramas ... (vezi toată discuția)