Buna ziua ,sunt studenta anul 1 . Am avut proces cu tatal meu pentru Pensie de intretinere. Am primit comunicare. In comunicare exita acest art. 453 alin. 2 C.pr.civ de la 1865 . " prin urmare ,executarea obligatiei de plata a pensiei de intretinere se va face de catre parat fie de buna voie ,fie silit prin intermediul unui executor judecatoresc,conform art 622 alin 1 si 2 C.pr.civ.
Pensie de intretinere va veni prin posta trimisa direct de catre angajator sau el trebuie sa se ocupe ca angajatorul sa faca asta ? Explicati mi va rog ! Trebuie sa merg sa legalizez pentru a incheia totul si pentru a primii banii?
Nu e treaba angajatorului. Trebuie să vorbiți cu tata la telefon și să-i comunicat un nr de cont bancar unde vă vă vireze pensia lunar.
Dacă nu o va face de bună voie, abia atunci veți apela la un executor judecătoresc și pe mai departe se va ocupa acesta de executarea silită, și vă va explica pașii de urmat.
Repet că nu mai este treaba angajatorului începând cu anul 2013 când legile s-au schimbat. Tata de bună voie trebuie să vă vireze banii lunar într-un cont bancar, sau să vi-i trimită prin mandat poștal.
Notificați mai întâi pentru plata pensiei de întreținere, cu indicarea unui cont, și în cazul în care solicitarea nu este respectată puteți merge la un executor judecătoresc.
La executor, veți fi nevoită să achitați un avans pentru executare, bani pe care îi veți recupera la momentul la care executorul recuperează sume de bani (poprire cont, poprire angajator, valorificare bunuri).