avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu am primit salariul in Germania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu am primit salariul in Germania

Buna ziua! As avea o mare problema. Din ianuarie 2017 pana la data de 15 martie 2017, am fost in Germania pentru a lucra pe un santier ca sa pot sa strang bani pentru o scoala. Am lucrat la un patron roman, care are o firma in Germania si mi s-a parut ok ca am putut sa discut cu el si i-am zis ca nu pot sta mai mult de 2 luni jumatate ca o sa inceapa scoala informala. Toate bune si frumoase pana aici.
Am lucrat aproape in fiecare zi 9-10 ore, pe langa mai faceam si naveta 360 km dus-intors. Ne trezeam la 4 jumatate ca sa ajungem acasa la ora 8 jumatate seara (viata de robot, nu mai apucai sa faci nimic altceva). Din cate stiu eu la deplasari se ofera 24 de euro, noua ne-a dat 12 euro pe zi, sa zicem ca nu asta a fost problema. In fiecare saptamana pe la sfarsit, sau cand avea bani ne mai dadea cate 100 de euro din care o parte ar fi fost acea diurna de mai sus si restul o parte din salar. Cand a venit vorba sa plec mi s-a zis ca nu are bani si ca o sa imi trimita in Romania, ca avea cica contul blocat. Au trecut 2 saptamani, in care nu am mai vazut banii si cel putin in ultima saptamana nici nu imi mai raspunde la telefon. I-am scris pe facebook messenger, vede mesajul si nu imi zice absolut nimic.
Plus ca am vazut ca am lucrat cu 120 de ore pe saptamana, cand eu defapt lucram mult mai mult. Si am realizat acum ca nici asigurare medicala nu am avut, deoarece pentru asigurare trebuia sa ma duc sa fac poza, si eu nu am facut asta.
Din cate am aflat ar fi mai multe persoane in cazul meu.
Ce e de facut? Eu unul mai am de luat aproape 2000 de euro de la el si sincer in momentul de fata nu am bani sa imi permit un avocat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:03, 26 Martie 2017
Puteti merge sa depuneti o sesizare la Arbeitsgericht.

De asemenea, pentru indrumari va puteti sa va adresati Ataşatului pe probleme de muncă şi sociale din cadrul Ambasadei Romaniei la Berlin:
Dna. Ioana Manole
Ataşat pentru probleme de muncă și sociale
Tel: + 49 (0)30 212 39 108
Fax: +49 (0)30 212 39 399
E-mail: berlin.social@mae.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariu corina apostolescu corina apostolescu Am contract de munca pe germania si angajatorul dupa ce mi am dat demisia nu vrea sa mi plătească salariul pe ultima luna lucrată. Cum pot sa mi recuperez ... (vezi toată discuția)
Loc de muncă germania Patricia06 Patricia06 Bună ziua , soțul meu a lucrat în Germania la 2 fabrici diferite , și de asemenea prin două \"light firme \"diferite din alte orașe... Problema este că ... (vezi toată discuția)
Patronul din germania la care am lucrat 2 luni nu vrea să mă mai plateasca Atomei alexandru Atomei alexandru Buna tuturor am o problema restu de mare pentru mine am fost in germania timp de 2 luni unde am lucrat in curierat dupa o luna de zile nu ma acomodasem (am 2 ... (vezi toată discuția)