avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul intretinere bloc nou!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul intretinere bloc nou!

M-am mutat acum 4 luni intr-un bloc nou construit. Pana in luna mai (inlcusiv), plateam asa numita intretinere la constructor (inca mai are cateva apartamente nevandute, deci pe numele lui), cand, subit, a aparut o doamna administrator (numita mai jos DA :) ), care a afisat o lista de intretinere pe luna mai si iunie (pe la mijlocul lunii iunie) - eu deja platisem pe luna mai, dar nu primisem chitanta niciodata - motiv pentru care am mai platit inca o data luna mai si restul pentru luna iunie.
Acum incepe balamucul: pe acele 2 luni, a trecut din burta consumul de apa (doar apa rece - fiecare apt are centrala proprie) - 10mc pt 2 luni. N-am zis nimic. Pe luna iulie, cu toate ca i-am dat citirea apei, a trecut tot de la ea, 22mc - ulterior nu a stiut sa imi explice de unde a trecut atata apa la 1 pax, i-am cerut sa imi dea biletelul inapoi si a zis ca nu il mai are... Pe langa faptul ca a trecut atatia mc, a reiesit un calcul de 6 lei/ mc... Ceea ce mi se pare enorm... Nu sunt trecute nicaieri pierderi, dar ea zice ca fura constructorul. I-am cerut sa vina sa citeasca apa... Daca am consumat in 4 luni 35 mc apa, cum as fi putut consuma intr-o singura luna 22???
Apoi am rugat-o sa imi explice cum se face plata intretinerii, habar nu are ca "le calculeaza sotul ei"... Pana la urma i-am refuzat plata. M-a amenintat ca vorbeste la apa nova sa imi taie apa :))... Cred ca e si putin nebuna, saraca... Si, treaba e ca mai multi locatari se indoiec de corectitudinea DA, insa nu are nimeni chef sa zica nimic, suntem toti tineri, n-avem chef de scandal samd.
Eu as face contestatie in scris la presedintele asociatiei, insa este plecat din tara de 2 saptamani (inainte de afisare) si mai vine peste alte 3 saptamani... O sa apar restanat si cu penalitati si nu mi se pare corect...
In plus, eu cred ca asociatia asta de locatari nici nu exista legal, caci chitanta care am primit-o pentru prima si ultima data cand platesc la DA, este blanc, fara stampila, fara nimic, nu este personalizata...
Am crezut ca daca mut in bloc nou, cu vecini de varsta mea scap de astfel de imprejurari, insa...:((
Va multumesc tuturor celor care au rabdare sa citeasca si sa raspunda polologhiei mele! Asadar, ce pot face???
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 17:19, 20 Octombrie 2015
Sfatul meu este ca ati platit destul haotic,deci nu mai platiti nimic!va spun din proprie experienta...
uitati ce zice art 35 din legea 23/2007
. 35
(1) Pentru activitatea de administrare care include activitati de administrare tehnica, de contabilitate si casierie, asociatia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru functia de administrator de imobile, fie poate incheia contract de administrare cu persoane juridice specializate si autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociatiilor de proprietari sau care au ca activitate principala administrarea imobilelor pe baza de tarife sau contract. Administratorilor de imobile li se aplica in mod corespunzator prevederile art.21 alin.(2) si art.22 din prezenta lege.
(2) Persoanele fizice pot fi angajate prin incheierea unui contract individual de munca, conform celor stabilite prin negociere directa.
(3) Candidatii pentru functia de administrator de imobile trebuie sa prezinte comitetului executiv al asociatiei de proprietari documentele solicitate, garantiile profesionale si materiale prevazute de lege si trebuie sa nu fi suferit nici o condamnare.
(4) Comitetul executiv adopta decizii asupra cuantumului salariilor, al indemnizatiilor si al eventualelor premieri care se acorda personalului incadrat cu contract individual de munca, precum si asupra valorii si a modalitatilor de contractare, in cazul in care administrarea cladirii este asigurata de persoane juridice, in limita bugetului de venituri si cheltuieli adoptat de adunarea generala a proprietarilor.
(5) De asemenea, comitetul executiv decide si asupra acordarii unor drepturi banesti membrilor asociatiei de proprietari care desfasoara activitati lucrative folositoare acesteia, in limita bugetului de venituri si cheltuieli adoptat de adunarea generala a proprietarilor.

doamna accea are cumva atestat de administrator?
pe ce baza legala incaseaza ea bani si intocmeste listele de plata?
va da chitanta la ce a incasat pana acum?
daca presedintele nui prezent veti dreptul prin lege sal schimbati cu unul care e mai "prezent"
strangeti 20 % din totalul numarului de proprietari care sant in acel moment in bloc si faceti adunare generala extraordinara
dupa ce obtineti semnaturile ,faceti o foaie pe care o lipiti la usa cu ordinea de zi prin care treceti 3 puncte (sau mai multe daca mai sant alte probleme)
1 demitere presedinte
2 alegere presedinte
3 demitere administrator
dupa care daca nu aveti pe cine alege administrator cereti la primarie sa va ofere ei un administratior si rezolvati problema
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2015
fyeratanye, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu administratorul de bloc.... ANTONIA_B ANTONIA_B Buna ziua! Am o rugaminte mare la dv si as vrea sa ma puteti sfatui ce ar trebui sa fac cu intretinrea de la apartam meu ca eu refuz sa platesc ce nu am ... (vezi toată discuția)
Consumul de apa raspunsuri raspunsuri Buna ziua, 1.S-a afisat lista de plata si scrie : \\\\"va rugam sa cititi apometrele in data de.......,in caz contrar consumul va fi de 10mc/pers. apa calda ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie de locatari RoxanaCAR RoxanaCAR Buna seara. Locuiesc intr-un bloc de 5 ani. In acest timp , am achitat listele de plata fara a verifica nimic din ce este inscris pe ele,dar cineva din familie ... (vezi toată discuția)