avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa minima-maxima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa minima-maxima

pentru infractiunile de:
- neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatatea in munca de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri daca se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca, prev. de art. 37 al. 1, 2 si 3 din Legea nr. 319/2006;
- ucidere din culpa prev. de art. 178 al. 1, 2 si 5 C.p. (6 victime),
- vatamare corporala din culpa, prev. de art. 184 al. 2, 4 C.p. (patru persoane)
Cu aplic. art. 33 lit. b C.p.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:41, 17 Septembrie 2009
Fiind vorba de concursul de infractiuni(art 33), se aplica pedeapsa cea mai grea la care se poate adauga un spor. Pedeapsa cea mai grea este cea prevazuta de alin 2 art. 178 CP - uciderea din culpa 2-7 ani. alin 5 aceluiasi art. prevede posibilitatea aplicarii unui spor de 3 ani daca prin fapta s-a cauzat moartea a 2 sau mai multe persoane....

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
Estimarea pedepsei ce ar putea fi aplicata de instanta nu se va putea face de avocat decat dupa ce se analizeaza materialul probator existent la dosar si ce aparare concreta se va face putea face in cauza raportat si la situatia de fapt.

avocat Claudiu Lascoschi
Pedeapsa pentru infractiunile despre care ati facut vorbire ,poate fi estimata de orice jurist cu experienta,deci si de un avocat,dupa consultarea dosarului cauzei.Cei care insa o stabilesc,in functie de o serie de elemente ,bazate pe starea de fapt,in functie de gravitatea faptei si de pericolul social al acesteia,dar si de persoana inculpatului,sunt magistratii judecatori.
Avand in vedere,probabil concursul de infractiuni si numarul decedatilor la pedeapsa .poate fi adaugat un spor,chiar de pana la 5 ani,conform art.34 c.pen..De asemeni,daca exista o culpa reala a faptuitorului,oricum pedeapsa principala merge spre maxim,date fiind imprejurarile invocate mai sus,dar este posibil sa fie si alte motive stipulate in dosarul cauzei,cum ar fi o posibila stare de recidiva,pozitia inculpatului in timpul cerceterilor,atitudinea sa in acest .
timp,etc.
Avand in vedere gravitatea faptelor,numarul victimelor este bine sa angajati un avocat care sa sustina cauza in mod profesionist
Cu siguranta ca instanta aplica pedeapsa.Deci, magistratii.

Parerea mea este ca ii trebuie un avocat abil, atent la amanunte si care sa dedice timp cauzei sale intrucat profesionisti sunt toti avocatii.

Fiecare justitiabil are dreptul de asi alege avocatul, drept garantat de Constitutie.
Cum o face il priveste direct si personal.
In general cei inteligenti si inspirati stiu sa o faca.
Este tot o chestiune care difera de la caz la caz.

avocat Claudiu Lascoschi
Sa nu uitam ca pedepsele din pacate difera destul de mult de la o Curte de Apel la alta. Apreciez ca si cunoasterea temeinica a practicii judiciare la CAp respectiva constituie un element foarte important in baza caruia un avocat poate sa-i sugereze "pacientului" o pedeapsa aproximativa.

Av. Adrian Posdarie

Alte discuții în legătură

Ce presupune art.184c.pen dijmarescu dijmarescu Imi puteti explica ce inseamna urmatoarele Condamna pe inculpat la - 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi pedepsite de art. 178 ... (vezi toată discuția)
Va rog din suflet un raspuns! condamnare cu suspendare anamaria184 anamaria184 Sotul meu a avut un accident rutier in care a decedat o persoana,si vatamarea altei persoane, acum 3 ani si in sfarsit s-a dat sentinta dupa multe asteptari. A ... (vezi toată discuția)
Ajutor va rog :(( Boia Luminita Boia Luminita ce prevede art.178 alin 12 din codul penal? care sunt pedepsele si daunele ce mi se vor cere? la ce sa ma astept? va rog sa ma ajutati :(. nu am avut ... (vezi toată discuția)