avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa minima-maxima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa minima-maxima

pentru infractiunile de:
- neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatatea in munca de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri daca se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca, prev. de art. 37 al. 1, 2 si 3 din Legea nr. 319/2006;
- ucidere din culpa prev. de art. 178 al. 1, 2 si 5 C.p. (6 victime),
- vatamare corporala din culpa, prev. de art. 184 al. 2, 4 C.p. (patru persoane)
Cu aplic. art. 33 lit. b C.p.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:41, 17 Septembrie 2009
Da, e adevarat ca pedepsele pot fi diferite, dar eu cred ca o aparare buna la o instanta poate fi la fel de buna si convingatoare si la alta.
Toate instantele au dreptul la baza si de aici mai departe depinde mai mult de persoana sau persoanele care judeca.
Si in cadrul aceleiasi curti de apel se poate intampla sa existe diferente in ceea ce priveste pedeapsa sau aprecierea acestei.

Si sa nu uitam ca mai sunt si cazuri care ajung la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In astfel de cazuri cuantumul pedepsei poate fi destul de clar prevazut.

Oricum o diferenta de 1 sau 2 ani poate conta mult pentru condamnat.Nu mai vorbesc de faptul ca poate fi vorba si de situatii in care sa scape de mai mult de 3,4,5 sau mai multi ani de ispasit.;)

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune art.184c.pen dijmarescu dijmarescu Imi puteti explica ce inseamna urmatoarele Condamna pe inculpat la - 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi pedepsite de art. 178 ... (vezi toată discuția)
Va rog din suflet un raspuns! condamnare cu suspendare anamaria184 anamaria184 Sotul meu a avut un accident rutier in care a decedat o persoana,si vatamarea altei persoane, acum 3 ani si in sfarsit s-a dat sentinta dupa multe asteptari. A ... (vezi toată discuția)
Ajutor va rog :(( Boia Luminita Boia Luminita ce prevede art.178 alin 12 din codul penal? care sunt pedepsele si daunele ce mi se vor cere? la ce sa ma astept? va rog sa ma ajutati :(. nu am avut ... (vezi toată discuția)