avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere dubioasa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere dubioasa

Lucrez de 3 ani de zile intr-o unitate pe post de C.J., insa in ultimele luni unitatea a angajat inca 2 persoane pe post de C.J. cit si alte functii, iar acum mi se aduce la cunostinta ca postum meu va fii desfintat din cauza situatiei economice slabe, fara sa se tine cont ca este singurul post din cadrul biroului, fara sa se tina cont ca sunt unic intretinator de familie. In urma cu 2 saptamini chiar unitatea a angajat un inginer.
Ce sanse am in justitie daca merg?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 22:17, 16 Septembrie 2009
daca societatea urmeaza toti pasii legali ce se impun pt. concediere (hot.AGA, modificare statut , organigrama, acordare salar compensatoriu, desfiintare post, anuntare AJOFM, etc.) nu afecteaza cu nimic faptul ca inainte de concediere au fost angajati CJ. Important e sa nu angajeze dupa concediere o alta persoana pe un post desfiintat
Avand in vedere faptul ca orice angajator este liber sa isi organizeze dupa bunul plac organigrama, si poate infiinta sau desfiinta ce posturi doreste, cu respectarea bineinteles a proceduri legale (instintare, preaviz, salariu compensatoriu, etc) nu cred ca veti avea prea mari sanse de castig in instanta, desi daca dv. considerati ca va sunt incalcate drepturile nu ezitati sa apelati la instanta..........dar avand in vedere ca angajatorul dv. cam vrea" sa scape " de dv. nu stiu ce viitor mai aveti la acest loc de munca ....:((
Stimata colega,
imi pare rau de situatie. Realitatea este cam cum a fost analizata de colege mai sus.
La prima vedere, sperantele se motive pentr contestatie sunt
- fie angajatorul greseste ceva din etapele legale ale concedierii ca urmare a restructurarii
- fie incalca cerinta ca desfiintarea postului sa fie efectiva, reala, serioasa, definitiva si de buna-credinta. (ce inseamna cele de mai sus, gasiti in doctrina sau in practica judiciara).

Pe de alta parte, dragoste cu sila nu se poate.
Eu va doresc de pe acum mult succes in gasirea unui nou loc de munca.
~ Conținut șters la cerere ~
Tragic este ca nu doar eu, ca si consilier juridic, unic intretinator de familie, voi ramine pe drumuri.
Vor mai fii si alti 26 pe care din cite imi spuneti voi aici nu pot sa ii ajut.
In concluzie nu ma pot ajuta nici macar pe mine.
SLAVA legilor din Romania, si traiasca fericiti toti juristii care nu pot depasii pragul nepotimului, si care nu se pot ajuta nici pe ei.
Ce sa mai putem pretinde de a ajuta si pe altiii????
Ce juristi suntem?
Ar trebui sa ne fie rusine cind spunem ce functie ave.
Facem niste legi timpite intr-o tara idioata.
TRAIASCA JUSTITIA ROMANA, si cei care o fac.
Fie ca Dumnezeu macar lor sa le ajute sa le fie bine.
Ar trebui in cazul asta ca si medicii de la urgenta sa intervina doar cind le vin ca pacienti rudele.
Da-i dracu de romani fara minte si pile , va fi singura lozinca care ne va sluji ca lege.
Pcacat ca suntem oameni care fac legi.............

Alte discuții în legătură

Condiții loc de munca - desființare oanaportar oanaportar Bună seara! Vă rog să mă ajutați cu un răspuns : - în ce condiții se poate desființa un post unic de la o instituție publica ? -doar în baza ... (vezi toată discuția)
In situatia concedierii din motivul desfintarii postului am dreptul ... Georgianazzz Georgianazzz In situatia concedierii din motivul desfintarii postului am dreptul si la un salariu compensatoriu? (vezi toată discuția)
Cum poti practica meseria de jurist in particular laura_olinec laura_olinec Cum poti practica meseria de jurist daca ai absolvit facultatea de drept ai si practica dar nu esti angajat pentru ca in zilele noastre nu te mai angajeaza ... (vezi toată discuția)