avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere demisie

Buna seara vreau sa îmi dau demisia de la locul actual de munca si vrea sa știu care este perioada minima de preaviz ?? Mulțumesc! Noii angajatori m-a așteaptă si vreau sa plec cât mai repede!! Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 29 Martie 2017
Baluta Elena a scris:

dar eu am o luna de când lucrez si nu îmi place locul acesta si m-a reîntorc de unde am venit??banuiesc ca trebuie sa am si vechime sa m-a oblige sa stau 20 de zile in preaviz??

Dacă aveți termen de preaviz de 90 de zile calendaristice și sunteți angajată de aproximativ o lună, puteți să demisionați fără preaviz.
Nu poate demisiona fara preaviz, decat in situatia prevazuta de art81 ain.8 C.mun. ... nu confundati incetarea c.i.m. pe durata sau la sfarsitul peroadei de proba cu demisia.
Codul Muncii Art. 31, alin. (3) invocat chiar de dvs. mai sus:
„(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.”

Poate înceta contractul de muncă fără preaviz, asta e ideea. Înțeleg că v-ați legat de un termen cu definiție în sensul prezentei legi, dar trebuie să vorbim pe înțelesul utilizatorilor, din punctul meu de vedere. Iar acum, prin acest lucru, l-ați făcut pe acesta să creadă că nu poate părăsi locul de muncă fără preaviz în perioada de probă, ceea ce este fals. Este în perioada de probă din contract, deci poate face acest lucru.
MihaiCochior a scris:

... Iar acum, prin acest lucru, l-ați făcut pe acesta să creadă că nu poate părăsi locul de muncă fără preaviz în perioada de probă, ceea ce este fals. ...

Unde am postat eu asa ceva...???

Demisia fara preaviz este reglementata de art.81 alin.8 C.mun. ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Prevederile codului muncii referitor la demisie xynightwish xynightwish Buna ziua, Ocup o functie de conducere intr-o firma privata si vreau sa demisionez cu data de 1 octombrie. In contractul individual de munca, semnat in 2008, ... (vezi toată discuția)
Demisie nicoleta78 nicoleta78 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema cu care ma confrunt. In cursul zlei de ieri mi-am dat demisia de la compania unde lucram. Am ... (vezi toată discuția)