avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despartire din concubinaj - mutare in alt judet
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despartire din concubinaj - mutare in alt judet

Buna seara. Traiesc in concubinaj de aproape 5 ani. Eu fiind din alt judet(380km) m am mutat cu concubinul acum 5 ani cand am inceput facultatea.In anul doi am facut un copil care acum implineste 3 ani. Am hotarat sa ne separam, eu urmand sa ma intorc inapoi in judetul meu. El nu a muncit niciodata, are venit, dar inca nu declarat. Legal poate sa actioneze cumva impotriva mea ca am plecat cu copilul in alt judet el fiind de acord? Ar trebui sa iau eu prima atitudine in instanta? Imi poate plati pensie daca nu are niciun venit? Cum se stabileste custodia cand este o distanta asa mare? Mentionez ca domiciliul meu este in judetul de unde provin. Aici sunt cu viza de flotant. V multumesc mult!
Stimate domn, femeia nu este sclava bărbatului, ca să-i ceară voie unde să plece cu copilul; nu poate fi ţintuită locului fiindcă aşa vrea omul. În plus, nici nu există sancţiune dacă mama pleacă cu copilul fără să-şi ceară voie de la tata, fiindcă nu încalcă nici o hotărâre judecătorească.
E incalcata legea, stimata doamna, inainte de orice hotarare judecatoreasca. Dupa cum va spuneam, autoritatea parinteasca comuna, este aceeasi, si este conform legii, si inainte si dupa hotarare. Nu vorbim de vreun sclavagism aici, ci vorbim despre o atitudine civilizata, civica si in sensul legii.
Stimate domn, femeia nu este sclava bărbatului, ca să-i ceară voie unde să plece cu copilul;

Cu copilul lui Martonze, femeia vrea sa plece cu copilul barbatului. Ea singura poate sa faca ce o taie capul, copilul insa are dreptul sa aiba doi parinti.
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2017
When, utilizator
@When, şi după părerea d-tale, dacă pleacă mama fără copil, atunci copilul va avea 2 părinţi? Dar dacă pleacă tata, chiar şi singur, cum se respectă dreptul copilului la 2 părinţi? Sau copilul are drepturi numai dacă e vorba de plecarea mamei?
Aveţi nişte conceptii foarte unilaterale, domnilor! dacă e să se respecte dreptul copiilor la 2 părinţi, să se interzică despărţirea partenerilor până la majoratul copiilor, ok?
Dreptul unui individ se termină acolo unde încalcă libertatea celuilalt. Copilul e unic, are 2 părinţi care se despart, nu mai pot convieţui, asta înseamnă să rămână ţintuiţi locului, fiindcă copilul are dreptul la 2 părinţi? Dacă oricare părinte pleacă, copilul rămâne cu un singur părinte.
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2017
Martonze, utilizator
Eu nu am asemenea conceptii, stimata doamna! Si nici nu are rost sa inflamati spiritele prin cuvinte tari si revolte exagerate.

Eu am atras atentia (si dvoastra) ca autoritatea parinteasca comuna se bucura de aceleasi prerogative si inainte si dupa hotararea judecatoreasca de CONFIRMARE a acesteia.
Asta cu "mutati-va intai si apoi cereti autoritate comuna...ca sa evitati un dezacord al tatalui" suna mai mult a shulfareala.

In fond, doamna poate cere si in instanta in care are locuinta flotanta fix aceleasi lucruri pe care le poate cere si la 380km. Inclusiv suplinirea de acord al tatalui (care inteleg ca oricum exista), ptr a se muta cu copilul acolo unde doreste.

Alte discuții în legătură

Custodie copil in cazul parintilor necasatoriti Beeank Beeank Situatia mea este urmatoarea: am o fata de 5 ani si 5 luni. Eu si tatal nu am fost nicodata casatoriti. Tatal este trecut pe certificatul de nastere. Am trait ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui pentru plecarea minorului in strainatate Catalhea Catalhea Am copilul in custodia mea,sunt divortata si copilul are 11 ani si as dori sa ma stabilesc in strainatate. Copilul chiar vrea si as dori sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu mama dupa incredintarea minorului Ilenuta123 Ilenuta123 Buna ziua,doresc o lamurile din partea dumneavoastra:prin hotarare judecatoreasca mi s-a incredintat copilul minor in varsta de 6 ani,custodie comuna cu ... (vezi toată discuția)