avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despartire din concubinaj - mutare in alt judet
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despartire din concubinaj - mutare in alt judet

Buna seara. Traiesc in concubinaj de aproape 5 ani. Eu fiind din alt judet(380km) m am mutat cu concubinul acum 5 ani cand am inceput facultatea.In anul doi am facut un copil care acum implineste 3 ani. Am hotarat sa ne separam, eu urmand sa ma intorc inapoi in judetul meu. El nu a muncit niciodata, are venit, dar inca nu declarat. Legal poate sa actioneze cumva impotriva mea ca am plecat cu copilul in alt judet el fiind de acord? Ar trebui sa iau eu prima atitudine in instanta? Imi poate plati pensie daca nu are niciun venit? Cum se stabileste custodia cand este o distanta asa mare? Mentionez ca domiciliul meu este in judetul de unde provin. Aici sunt cu viza de flotant. V multumesc mult!
Nu-i acelaşi lucru.Acum se mută cu copilul, deschide acţiune acolo, se stabileşte domiciliul copilului, programul de relaţii.
Dacă se deschide acţiunea cât timp locuieşte cu concubinul la adresa comună şi domiciliul este stabilit acolo, la adresa de flotant, mutarea ulterioară poate fi contestată de tată.
Legal poate sa actioneze cumva impotriva mea ca am plecat cu copilul in alt judet el fiind de acord? Ar trebui sa iau eu prima atitudine in instanta? Imi poate plati pensie daca nu are niciun venit? Cum se stabileste custodia cand este o distanta asa mare?

Mutati-va. Daca ziceti ca e de acord, nu are motiv sa se indrepte impotriva dvs. Doar daca va e frica ca ar veni si l-ar lua de la dvs, aveti motiv sa actionati in instanta pt ca locuinta copilului sa fie stabilita la dvs. La fel pt pensie, daca nu intelege ca trebuie sa isi intretina si el copilul, ar trebui sa cereti in instanta pensie, care se va stabili raportat la salariul minim pe ec pt ca nu ii puteti dovedi veniturile. Ar fi bine sa va intelegeti amiabil asupra unei sume,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil in cazul parintilor necasatoriti Beeank Beeank Situatia mea este urmatoarea: am o fata de 5 ani si 5 luni. Eu si tatal nu am fost nicodata casatoriti. Tatal este trecut pe certificatul de nastere. Am trait ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui pentru plecarea minorului in strainatate Catalhea Catalhea Am copilul in custodia mea,sunt divortata si copilul are 11 ani si as dori sa ma stabilesc in strainatate. Copilul chiar vrea si as dori sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu mama dupa incredintarea minorului Ilenuta123 Ilenuta123 Buna ziua,doresc o lamurile din partea dumneavoastra:prin hotarare judecatoreasca mi s-a incredintat copilul minor in varsta de 6 ani,custodie comuna cu ... (vezi toată discuția)