avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie mapn
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie mapn

Sora mea sa angajat la mapn acum doua luni iar acum doreste sa depuna demisia din motive personale avînd un copil minor .care sunt condițiile pt demisie si cum se poate scapa de plată scolarizare daca a facut doar doua luni? Se poate invocă detașarea pt demisie si poate fii de folos angajarea unui avocat?
Cel mai recent răspuns: Peska , utilizator 19:05, 14 Decembrie 2021
1. Sora dvs este cadru activ sau personal civil ?

2. Detasarea nu poate fi invocata ca motiv de demisie.
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Personal civil.aveti idee ce suma ar trebui plătită pt a renunța după doua luni?
Nu avem cum sa stm cat are de plata , intrucat nu dispunem de contractul incheiat de sora dvs cu M.Ap.N.
va trebui sa fii mai precis . o sa iti dau un exemplu.
4 ani la academia tehnica militara , includem cazare , mancare , inzestrare , curs conducere tab , rechizite etc . 32.500 Ron
Salut.

Am tot citit situatiile celor proveniti din institutii militare si am dat intamplator peste comentariul tau. Am cateva intrebari daca nu te superi, intrucat este destul de recent raspunsul tau. Ai depus contestatie la suma de plata pe care te-au obligat sa le-o restitui? Daca da, imi poti spune in mare pasii? Este necesar un avocat, se ajunge in instanta, s-a micsorat considerabil cuantumul de plata incat sa merite tot acest efort, ai platit integral sau in rate, la angajator sau la anaf? Te intreb pentru ca mi se pare mult de achitat 6000 ron dupa 9 ani de activitate, in comparatie cu tine (4 ani - 32000 ron). Ar mai fi de precizat un lucru, contractul initial de studii nu a fost onorat de catre instituie la data absolvirii academiei, termenul de avansare in functie prelungindu-se cu o perioada de 4 luni, printr-un act aditional.

Orice alt detaliu e binevenit.
Iti multumesc anticipat.

Cosmon a scris:

va trebui sa fii mai precis . o sa iti dau un exemplu.
4 ani la academia tehnica militara , includem cazare , mancare , inzestrare , curs conducere tab , rechizite etc . 32.500 Ron

w
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2021
Peska, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia din armata donki donki daca am semnat un angajament cu MApN pe 4 ani si nu am fost scolarizat de ei ce consecinte ar avea demisia mea din mApN avand in vedere ca unitatea se ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de scolarizare map Robert Marian Robert Marian Buna ziua , Sunt absolvent de Academie Tehnica Militara, promotie 2005, arma geniu. Am profesat timp de 2 ani si jumatate in ... (vezi toată discuția)
Demisie ministerul apararii mladi mladi as ruga cunoscatorii daca imi pot raspunde la urmatoarea speta: in cursul anului trecut am sustinut un concurs pe o functie in cadrul MIRA, eu fiind cadru ... (vezi toată discuția)