avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare pe baza de chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare pe baza de chitanta de mana

Buna ziua. In anul 2005, am cumparat o suprafata de 0,15 ha. teren intravilan pe baza unei chitante de mana. Vanzatorul nu mai vrea sa continuam definitivarea actelor de vanzare cumparare pe motiv ca nu este nevoie, ca nu are cine sa mai revendice aceasta suprafata, ca sunt cheltuieli financiare in plus... Ce pot face pt. a fi sigur ca nu am necazuri mai tarziu si sa pot trece terenul pe numele meu? Mentionez ca eu platesc impozitul de cand l-am cumparat, dar pe numele vanzatorului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 21:39, 28 Martie 2017
Ca sa fiti sigur trebuie sa faceti acte si sa-l intabulati. Chemati-l in judecata sa va faca acte de vanzare la notar.Nu conteaza ca dvs platiti impozit pe numele lui, asta nu e o proba...
Il somati sa se prezinte la notar sau actionati in instanta.
Va multumesc.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare chitanta de mana iancutuila iancutuila Cum se poate legaliza o chitanta de mana facuta in aprilie 1990 pentru o suprafata de pamant de 0,15 ha , proprietara de atunci are acum 85 de ani si nu a ... (vezi toată discuția)
Teren cu alt proprietar van_allen78 van_allen78 Tatal meu a cumparat un teren intravilan de la un femeie in urma cu 15 ani, cu contract de mana si cu 2 martori (unul a murit, iar altul nu stie nimeni pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare jenicaprod jenicaprod In anul 1964, parintii mei au cumparat o casa cu 2 camere impreuna cu o suprafata de 0,25 ha teren arabil, conform certificatului de mostenitor al ... (vezi toată discuția)