Am nevoie de sfaturi avizate in ce priveste situatia unei cunostine care lucreaza ca sofer pe comunitate si care si-a gasit un loc de munca mai bun la alta firma dar trebuie sa inceapa urgent.
Acum soferul este plecat la lucru si face curse intracomunitare fara intoarcere in tara. Conform conventiei verbale cu angajatorul mai trebuie sa stea inca o luna plecat, urmand ca apoi sa fie adus in tara pentru o perioada de repaus de 3 saptamani.
El si-a sunat patronul si i-a comunicat ca nu mai poate sa stea decat maxim o saptamana dar acesta il obliga sa mai stea in preaviz 3 saptamani, lucrand pe camion in strainatate.
Cum poate rezolva legal situatia avand in vedere ca patronul nu vrea sa ii dea cursa spre casa si ca este amenintat de acesta cu judecata.
Dvs stiti ce distanta este intre UK si Romania si cat consuma un camion? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca trebuie platite niste taxe de drum.
Eu am pus speta aici sa imi spuna cineva din domeniu niste solutii , sa imi indice niste portite favorabile din lege, nu sa imi citeze din codul muncii .
Probabil nu am pus intrebarea pe formul care trebuie .
Mi se cere demisia
poro_coco
Buna ziua,
Am si eu o intrebare. La sfarsitul lunii septembrie m-am angajat la o firma din Brasov ca sofer pentru firma din Italia. Firma din Brasov este ... (vezi toată discuția)