avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Am nevoie de sfaturi avizate in ce priveste situatia unei cunostine care lucreaza ca sofer pe comunitate si care si-a gasit un loc de munca mai bun la alta firma dar trebuie sa inceapa urgent.
Acum soferul este plecat la lucru si face curse intracomunitare fara intoarcere in tara. Conform conventiei verbale cu angajatorul mai trebuie sa stea inca o luna plecat, urmand ca apoi sa fie adus in tara pentru o perioada de repaus de 3 saptamani.
El si-a sunat patronul si i-a comunicat ca nu mai poate sa stea decat maxim o saptamana dar acesta il obliga sa mai stea in preaviz 3 saptamani, lucrand pe camion in strainatate.
Cum poate rezolva legal situatia avand in vedere ca patronul nu vrea sa ii dea cursa spre casa si ca este amenintat de acesta cu judecata.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 08:34, 29 Martie 2017
Camionul il preda angajatorului pe baza de proces-verbal .
freeelis a scris:

Camionul il preda angajatorului pe baza de proces-verbal .

Dvs cititi ce scriu ? Sediul e la Bucuresti iar cursele se fac intre UK si Spania !

Si daca sediul este in Bucuresti , camionul acela nu-l puteti aduce in tara ???

Cred ca citesc destul de bine ... scrie in c.i.m. ca trebuie sa lasati camionul in UK sau in Spania si sa plecati ?

Scrie in c.i.m. ca nu aveti voie sa reveniti in tara , daca va dati demisia?

p.s.
Incercati sa nu mai citati rasunsurile postate pe aceeasi pagina.
Dvs stiti ce distanta este intre UK si Romania si cat consuma un camion? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca trebuie platite niste taxe de drum.
Eu am pus speta aici sa imi spuna cineva din domeniu niste solutii , sa imi indice niste portite favorabile din lege, nu sa imi citeze din codul muncii .
Probabil nu am pus intrebarea pe formul care trebuie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se cere demisia poro_coco poro_coco Buna ziua, Am si eu o intrebare. La sfarsitul lunii septembrie m-am angajat la o firma din Brasov ca sofer pentru firma din Italia. Firma din Brasov este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! suntem șoferi profesioniști. am avut o problema ... Elenalexa Elenalexa Bună ziua! Suntem șoferi profesioniști. Am avut o problema cu camionul, în sensul ca nu prea am mai avut baterii și am rămas fără încălzirea webasto. ... (vezi toată discuția)
Camion abandonat de angajat in strainatate Fraier Fraier Buna ziua! As vrea sa stiu cu pot trage la raspundere un angajat pe postul de conducator auto, care mi-a abandonat camionul in Danemarca. ... (vezi toată discuția)