avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata partiala restanta chirie boxa + plata la zi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata partiala restanta chirie boxa + plata la zi pentru un nou contract

Sunt presedintele(ales de 2 saptamani) unei asociatii de proprietari .
Am inmanat ,unui proprietar ,o notificare pentru neplata(3ani si 2 luni nu a platit nimic) unei boxe inchiriate.Totodata am semnat un nou contract de inchiriere pentru boxa.
In urma notificarii ,acest proprietar a propus :sa achite lunar luna in curs si echivalentul la o luna pentru debitul restant.Nu doreste eliberarea boxei.Doreste sa achite lunar 1+1
Comitetul executiv a fost de acord si astfel am semnat cu totii un proces verbal pentru ca acest proprietar sa pastreze boxa si sa achite lunar echivalentul lunii in curs si echivalentul unei luni din datorie.
Problema este la administrator.El nu doreste plata pentru luna in curs pana nu achita toata datoria si el propune sa-l dam afara din boxa inchiriata-ceea ce noi nu dorim.
Ne sfatuiti cum sa procedam? Administratorul nu doreste sa-i treaca pe chitanta suma pentru restanta+suma pentru luna in curs
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:55, 1 Aprilie 2017
georgeiuly a scris:

Eu cred ca adm are dreptate. Orice incasare se face in functie de vechime, prima se plateste cea mai veche....


Chiar asa este normal, insa admin-ul tre' sa faca orice incasare, adica sa adune cat mai multi bani, din orice sursa si ceva mult mai important: se discuta mai sus ca sefii dumnealui au alta opinie... Se zice ca in spatele sefului si a calului nu tre' sa stai!
Adica dvs. la servici sunteti pentru contra a ceea ce zice seful?
Zice seful sa faci asa, apai taman asa tre' sa faci, altfel intri in bucluc.
Toate bune.
Adam Grecu a scris:
Adica dvs. la servici sunteti pentru contra a ceea ce zice seful?

Eu odata.... am fost militar si stiu ca nu se executa ordinile sefilor daca sunt impotriva legilor si regulamentelor .Eu cred ,in continuare ,ca adm are dreptate.
Ultima modificare: Joi, 30 Martie 2017
georgeiuly, utilizator

Militar, da? Si nu executati ordinile sefului ierahic superior... Eu stiam, mai ales in armata ca ordinul se executa, nu se discuta.
In fine, se pare ca sunteti mai tanar si chestia cu democratia de care da dovada admin-ul din discutie a intrat si in capul unor osteni... Adica daca vrei faci treaba, daca nu, nu si invoci nush ce legislatie...
Poate nu stiati, iata si o hot. a AG poate fi nelegala, insa hotararea se aplica, asa nelegala cum este, apoi, daca este contestata in justitie, judele poate zice ca este o hot. nelegala, si se poate desfiinta partial sau in totalitate. Faza este ca initial se executa asa cum s-a hotarat!.

Revenim la situatia din topic: presedintele, cheama admin-ul si-i da dispozitie asa cum crede el de cuviinta - d-aia este el ditamai presedintele, iar admin-ul este subaltern sizice, da, sa traiti! Despre ce vorbim in propozitie? Ma lasati?

In fond situatia asa cum pretinde administratorul este in favoarea proprietarului daca acele costuri ramase restante sunt generatoare de penalitati. Cu cat o treneaza mai mult cu achitarea debitului, cu atat penalizarile vor fi mai mari. Insa poate ca la dansii aceste debite (Fd, reparatii), nu sunt generatoare de penalitati si cetateanul profita de aceasta situatie...
Multumesc pentru parerea dumneavoastra.
Eu am multe de invatat ca presedinte de bloc,sunt de doua saptamani in aceasta functie.
Dar am o experienta de 20 de ani in coordonarea unor societati comerciale-sunt administratorul unor SRL-uri.
Si eu si furnizorii mei am reusit sa stingem partial un debit restant si sa achitam la zi o factura.
Am intalnit sute de situatii de acest fel.
In cazul de fata proprietarul-chirias nu a achitat chiria pentru boxa de 3 ani si contractul de inchiriere boxa ,era expirat .
Eu am trimis o notificare cu suma restanta de 1500lei,acestui proprietar-chirias si dupa aceasta notificare am primit raspuns de la el ca doreste sa achite 1luna din urma =40lei si o luna la zi =40lei Total 80 lei pe luna
Am intrebat comitetul executiv cum sa procedam.
Toti memmbrii au votat pentru acceptarea acestei propuneri.Astfel am semnat un contract de inchiriere boxa.
In acest contract este stipulat ca daca nu ahita luna in curs trebuie sa evacueze boxa in termen de 15 zile.
Trei ani de zile ,nimeni din asociatie, nu a facut nici un demers ,pentru recuperarea debitelor.
Eu am trimis la toti debitorii notificari si am actualizat contractele.Este un inceput.
In situatia de fata, CUM MA SFATUITI SA PROCEDEZ ,cu administratorul care refuza scaderea partiala+plata la zi ?40 lei pentru restanta si 40 lei pentru chirie luna in curs.
Aveti experienta in asociatiile de proprietari si eu nu am.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Adam Grecu
Adica daca vrei faci treaba, daca nu, nu si invoci nush ce legislatie...

Dupa cele scrise mai sus ,d-l Grecu, sustine nerespectarea unui art din codul de proc civila , iar cel care il respecta ,nu-si face treaba. Acum imi dau seana ca uni sustin ideia ca admin este un simplu slusbas si trbuie sa execute orice ordin al sefului, el nu trebuie sa gandeasca..

Alte discuții în legătură

Pentru chitante separate ! codrutz2007 codrutz2007 Buna dimineata . O intrebare simpla si atat de stufoasa ! Bani din reparatii (lucrari de materiale asa cum se spune la noi mai nou ) ,fondul de rulment si ... (vezi toată discuția)
Plata fond de rulment hytre_87 hytre_87 Buna ziua, M-am mutat in noul meu apartament de o luna de zile. Astazi am fost sa platesc intretinerea iar domnul de la asociatie nu a vrut sa imi primeasca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia clodete clodete Buna ziua, Am datorii la intretinere in jur de 4.000 ron,am achitat in fiecare luna o anumita suma,dar facand acum un calcul fata de luna trecuta (mi-am notat ... (vezi toată discuția)