avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Retragere membru fondator
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Retragere membru fondator

Buna ziua,

Am infiintat de curand o asociatie si unul dintre membrii fondatori, care este si vicepresedinte doreste sa se retraga. Avem deja o alta persoana care doreste sa preia atributiile sale. Stiu ca trebuie sa inregistram modificarea actului constitutiv la judecatorie, insa pana acolo as dori sa stiu cam cum ar trebui sa sune si ce ar trebui sa contina decizia consiliului director prin care se consemneaza modificarea. Mai este nevoie ca aceasta decizie sa fie autentificata de catre avocat/notar?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:02, 14 Iulie 2017
Buna ziua,

Documentele se vor autentifica/atesta de catre notar/avocat.
Nu consililul director consemneaza modificarea. El consemneaza doar vacantarea postului de vicepresedinte in urma demisiei si convoca Adunarea Generala, aceasta face alegeri partiale pentru completarea locului vacant de vicepresedinte. Actele Adunarii Generale ( extras proces-verbal de sedinta, eventual forma actualizata de Act Constitutiv) se atesta avocatial si de depun apoi la Judecatorie in vederea incuviitanrii modificarii actelor constitutive si operarii modificarii in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor. Procedura e ca la o modificare de statut sau de alt element - cerere pe formular tipizat, anexate actele prevazute in modelul de cerere stabilit de O MJ 954 / 2000, taxa timbru de 100 lei etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare schimbare componenta consiliu director asociatie iuliana26 iuliana26 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu mai multe detalii referitoare la notificarea pe care trebuie sa o fac judecatoriei Sector 3 cu privire la schimbarea ... (vezi toată discuția)
Retragere membrii fondatori Marilena56 Marilena56 Pentru o asociatie,nou infiintata, daca un membru fondator din 3 doreste sa se retraga, care este procedeul? Mentionez ca asociatia are doar 4 membri, membrul ... (vezi toată discuția)
Modificarea statutului unui ong. DianaAvram DianaAvram Buna ziua Am o speta legata de modificarea statutului unui ONG. Vice-presedintele se va retrage, in locul acestuia se doreste inlocuirea cu membrul fondator ... (vezi toată discuția)