avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Documente expirate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Documente expirate

Buna seara..am si eu o intrebare va rog daca imi puteti raspunde..am actele scazute,in romania nu am la cine sa ma duc,nu am ce adresa sa pun pe buletin,va intreb:pit sa le fac la consulat?eu am vb cu iei .dar spun ca trebuie sa merg in romania..dar unde?...eu locuiesc in it de 12 ani. .nu au stiut sami raspunda.eu nu cred ca nu exista o solutie pt persoanele care se gasesc intro situatie ca a mea..va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:14, 29 Martie 2017
Mira26 a scris:

eu am vb cu iei .dar spun ca trebuie sa merg in romania..dar unde?

In localitatea unde ati avut ultimul domiciliu pe cartea de identitate. Acolo cereti o carte de identitate provizorie pe motiv Lipsă dovada adresei de domiciliu. Cu ea va puteti face pasaport - e valabil 5 ani.
V-ar trebui cam 3 saptamani libere ca sa rezolvati asta.
Spuneti daca vreti mai multe detalii.
Multumesc frumos..aprofit si va fac inca o intrebare:Sunt casatorita aici in it di 2006.sotu fiind de cetatenie italian..Nu am inscris casatoria la statu civil romn.iar acum ca sa fac actele trebuie sa fac si inscrierea..Problema mea este ca am avut raspunsuri diferite de la primaria din bv,de la consulat,..sotul meu nu piate sa vina cu mine in romania pt ca avind 2 copii mici trebuie sa stea cu iei.Inca nu stiu excat ce acte imi trebuie pt inscis casatoria dar fara presenza sotului meu..Va multumesc
Mergeti la ambasada sau consulat. In ultima instanta solicitati un pasaport de CRDS si ati rezolvat treaba. Pe baza pasaportului CRDS solicitati la ambasada înscrierea casatoriei si a nasterii copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin pierdut in uk Cristina Varia Cristina Varia Buna ziua as avea o intrebare .cum pot sami fac buletinul din nou pentru .ca mi l-am pierdut aici in Marea Britanie .mai nou orasul este blackburn .am cautat ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate rita2121 rita2121 Buna ziua si bine vam gasit. am si eu o intrebare in legatura cu buletinul ... m-am casatorit acum in anul 2012 si acum Luna vitoare este divortul. noi ne-am ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)