Fiti amabili si explicati-mi si mie procedura de suspendare contract individual de munca pentru crestere copil...ce hartii, acte, cereri si decizii trebuiesc facute, depuneri la ITM si in ce perioade... Legislatia ar fi OUG 148/2005 si OUG 158/2005 ?
contractul individual de munca se suspenda in momentul in care se implinesc cele 126 zile ( prenatal si postnatal). in acest sens exista un formular, contractul se suspenda potrivit art51 lit a. angajata dvs trebuie sa faca o cerere in care sa contina : " subsemnata ....., domiciliata in...., angajata a SC........, va rog a-mi suspenda cm pe perioada concediului pt crestere copil de pana la 2 ani incepand cu data de ......." . se semneaza cererea atat de angajator cat si de angajat, se da un nr. de inregistrare. la ITM depuneti : copie certificat nastere copil, copie cerere angajat ( cererea de care am vb mai sus ) si 2 decizii de suspendare ( decizia de suspendare este asemanatoare cu cea de incetare ), unul pt dvs ca angajator, unul pt ITM .