avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua,

Fiti amabili si explicati-mi si mie procedura de suspendare contract individual de munca pentru crestere copil...ce hartii, acte, cereri si decizii trebuiesc facute, depuneri la ITM si in ce perioade... Legislatia ar fi OUG 148/2005 si OUG 158/2005 ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: luizacsinte , utilizator 11:53, 17 Septembrie 2009
contractul individual de munca se suspenda in momentul in care se implinesc cele 126 zile ( prenatal si postnatal). in acest sens exista un formular, contractul se suspenda potrivit art51 lit a. angajata dvs trebuie sa faca o cerere in care sa contina : " subsemnata ....., domiciliata in...., angajata a SC........, va rog a-mi suspenda cm pe perioada concediului pt crestere copil de pana la 2 ani incepand cu data de ......." . se semneaza cererea atat de angajator cat si de angajat, se da un nr. de inregistrare. la ITM depuneti : copie certificat nastere copil, copie cerere angajat ( cererea de care am vb mai sus ) si 2 decizii de suspendare ( decizia de suspendare este asemanatoare cu cea de incetare ), unul pt dvs ca angajator, unul pt ITM .
Multumesc mult!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate prelungit AlexandraSarghi AlexandraSarghi Buna seara. Momentan sunt in concediu de maternitate pana la data de 23.09.2012. Intentionez sa raman din nou insarcinata dar dupa calculele mele nasterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie, concediu postnatal adryanutza83 adryanutza83 Buna ziua as dori sa va intreb si anume : eu sunt in concediu prenatal si anume din data de 30 iulie si pana in 30 septembrie.In data de 11 septembrie am ... (vezi toată discuția)
Postnatal patrascu ioana patrascu ioana am si eu o rugaminte cat se mai plateste un postnatal si cum se calculeaza multumesc=D> (vezi toată discuția)