avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca inregistrat in revisal, fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca inregistrat in revisal, fara semnatura angajatului.

Buna ziua,

Tocmai am fost solicitata telefonic sa ma prezint la o firma unde am sustinut un interviu de angajare pe parcursul zilei de luni 27.03.2017 si sa inchid un contract de munca, pe care nu l-am vazut vreodata si evident nu l-am semnat. Mi-au solicitat telefonic sa ma prezint la firma, pe motiv ca a fost inregistrat contractul in revisal si ca trebuie incheiat printr-o cerere din partea mea! Ce trebuie sa fac in continuare, avand in vedere ca am gasit un loc de munca si imi voi incepe activitatea, astazi 30.03.2017? Cum ma va afecta pe mine acest incident? Mentionez ca am trimis o petitie la ITM prin care am solicitat eliberarea unei copii a revisalului, pentru ca nu mi-a venit sa cred ca angajatorul a putut face asa ceva!X-(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 5 Aprilie 2017
Nu va afecteza cu nimic, acest fapt, intrucat Codul muncii nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin.1 C.mun.).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.(alin.2)

Depuneti o noua sesizare la ITM pentru transmiterea de date eronate... au transmis in REVISAL un c.i.m. nevalabil.
Probabil contractul înregistrat fără acordul meu este cu norma întreagă, asa ca voi face azi o noua sesizare la itm. Managerul imi tot spunea ca va fi contract cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, dar nu am primit si semnat vreunul. Am fost o singura zi, ca proba de angajare iar la final nu am primit contract. Am decis sa nu mai merg din a doua zi.
Trebuie sa povestesc angajatorului curent, toată întâmplarea asta? Mulțumesc anticipat.
Puteti sa-i relatati noului angajator situatia in cauza.
Am fost contactata de catre angajator sa ii ofer un cont bancar sa imi vireze banii si sa ii furnizez o adresa unde sa imi trimita statul de plata. Evident ca raspunsul meu a fost ca nu am fost si nici nu sunt angajata la respectiva societate, asadar nu are cum sa ma remunereze.

Sa cedez si sa semnez sau sa nu particip la acest demers ilegal? Eu nu am vazut si semnat nici un cim, doar am trimis actele pt angajare. Oferta facuta ulterior nu m-a avantajat si am decis sa nu accept acel job.

Am raportat acest incident si la ITM, faptul ca respectivul angajator a inregistrat un contract nevalid.

Ce ar trebui sa fac in acest moment?

Va multumesc pt ajutor!
Asteptati raspunsul de la ITM si dupa aceea decideti ce veti face.

Alte discuții în legătură

E posibil sa fie chemată să închei un contract de munca nesemnat de mine? ContSters426008 ContSters426008 Am fost chemată în urma unui interviu la o proba de lucru si sa discutam oferta de angajare, de catre managerul firmei. A doua zi am dat SMS că nu imi ... (vezi toată discuția)
Anulare contract revisal neprezentare salariat miruna82 miruna82 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema.. in data de 4 iulie am raportat in Revisal un contract nou de munca cu data de incepere 8 iulie. Am convenit cu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca la angajare vladp33 vladp33 Cand trebuie semnat de catre angajat contractul de angajare? Din ce stiu eu, daca nu s-a modificat intre timp, cu o zi inainte de inceperea efectiva a ... (vezi toată discuția)