avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil

Situatia este urmatoarea. O persoana ( salariata), care a nascut pe data de 8 decembrie 2005 si-a luat din cele 126 de zile din concediul pentru sarcina si lauzie, inainte de momentul nasterii 53 de zile, ramanand dupa nastere 73. Stiu ca, concediul postnatal obligatoriu, pe care salariata mama are obligatia sa il efectueze dupa nastere este de 42 de zile. Cele 42 de zile pentru persoana in cauza expira la data de 19 ianuarie 2006.
Intrebarea mea este daca aceasta poate primi
indemnizatia pentru crestere copil in varsta de
pana la 2 ani de la Asigurarile sociale, inainte de
implinirea celor 42 de zile, deci in acest moment?
Iar daca nu, aceste zile, respectiv pana la 19
ianuarie cine la plateste, angajatorul?
Va multumesc si astept raspunsurile voastre daca se urgent.
Ioana V.
>
Cel mai recent răspuns: laura_bugar , utilizator 14:49, 20 Decembrie 2005
Aceeasi problema am ridicat-o si eu. Legea te obliga sa pastrezi un minim de 42 de zile pt. concediul postnatal. "Mamica" mea mai are un nr de cca 70 zile de concediu ramase din cele 126 si suntem obligati sa le luam pe toate. Poate ne lamureste cineva si in legatura cu modalitatea de plata a indeminzatiei dupa 1 ian. 2006
Cele 42 de zile postnatale sunt obligatorii. Abia dupa ce ati luat cele 42 de zile puteti beneficia de indemnizatia de maternitate, care incepand de la 1 ianuarie 2006 este de 800 RON si se plateste din bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii si Familiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme indem crestere copil crisadi crisadi buna ziua Am o mamica care incepand cu 15.09.2010 a intrat in concediu de maternitate, a nascut pe 09.12.2010. Cand se implinesc cele 42 de zile de conc pt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil fara concediu? ginutzajoco ginutzajoco buna ziua, am si eu o intrebare, daca nu imi iau concediu prenatal si nici postnatal,pana nasc am 11 luni de munca , mai pot beneficia de indemnizatia aceea ? ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil dellaRocca dellaRocca URGENT speta : sotia a beneficiat de 3 zile concediu prenatal, a 4a a nascut, si apoi a terminat cele 42 zile obligatorii si vrea sa intre la serviciu, ... (vezi toată discuția)