avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata indemnizatie de concediu pt Contract de mandat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata indemnizatie de concediu pt Contract de mandat

Buna ziua,
in conditiile in care in contractul de mandat este specificat un nr de zile de concediu si mai mult este specificat si ca in perioada de concediu mandatarul beneficiaza de o indemnizatie calculata conform prevederilor Legii nr.53/2003-Codul muncii, care imi spune la art. 146 alin. (3) (Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca)si noi vorbim de contract de mandat -se plateste indemnizatie de concediu sau nu? si pe cati ani ii calculez pe ultimile 18luni sau pe ultimii 3 ani ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:14, 6 Aprilie 2017
Art.3 din OUG 79/2008
...
(2) Directorul general/directorul beneficiază prin contractul de mandat de concediu de odihnă anual şi indemnizaţia aferentă, diurnă şi cheltuieli de delegare în interesul serviciului, concediu medical conform legii şi zile libere plătite pentru sărbătorile legale, zile festive specifice, căsătorie, naşterea unui copil sau în caz de deces al unui membru de familie, acordate prin similitudine cu cele din contractul colectiv de muncă aplicabil unităţii respective.

Vedeti si practica judiciara
[ link extern ]
:D multumesc , asta stiam dar el considera ca trebuie sa ii calculam indemnizatie de concediu pe ultimii 3 ani conf. Legii 53/2003
Daca nu si-a luat CO in ultimii 3 ani , iar contractul de mandat a incetat , atunci i se vor compensa in bani Co neefectuat in aceasta perioada.
imi cer scuze dar dupa ce am citit practica judiciara inteleg ca se plateste indemnizatie de concediu cea ce din punctul meu de vedere mandatarul incaseaza un a-l 13 lea salar sau indemnizatie
Ceea ce nu este interzis .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu de odihna neefectuat barnar46 barnar46 Sunt incadrat in munca in septembrie 1968. In noiembrie 2008 doresc sa ies la pensie. Nu am beneficiat de concediu in anul in curs. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Compensare concediu odihna in bani cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform Codului Muncii, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani doar la incetarea contractului de munca. Dar daca acest CO nu s-a ... (vezi toată discuția)
Pot sa solicit plata zilelor de concediu de odihna suplimentare ca si persoana cu dizabilitati? Melinda_Sz Melinda_Sz Maine urmeaza sa fac lichiderea la locul de munca si abia acum am aflat ca aveam dreptul la minim 3 zile de concediu de odihna suplimentar ca si persoana cu ... (vezi toată discuția)