avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 221/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 221/2009

tatal meu in perioada 14 08 1949-12.08.1955 si 31.07.1958-23.06.1964 a executat pedepse privative de libertate, aplicate prin sentinta penala a Tribunalului.Militar.Reg.a-II-a Militara si prin sentinta .penala a Tribunalului Militar constanta pentru uneltirea contra ordinei sociale si omisiunea denuntarii.
As vrea sa stiu daca in calitate de fiu in temeiul legii 221/2009 am anumite drepturi si daca da, ce acte ar fi necesare inaintarii demersului respectiv
Va multumesc
VeronicaR a scris:

D-na avocat Camelia nu stiu daca va referiti in raspunsul dvs la cele scrise de mine mai sus, presupun ca nu pentru ca intrebarea mea era diferita si probabil ar fi fost pasibila de un alt raspuns. Oricum eu am depus sentinta si am deocamdata procesul verbal de sechestru. Sentinta dispune de confiscarea intregii averi, nu stiu daca exista in dosarul penal si PV de confiscare. De altfel pagubele materiale sint minore in raport cu cele morale de care nu ati mentionat. Problema mea de baza este interpretarea ciudata, daca nu rau-intentionata a judecatorului in instanta si necesitatea marturiilor, nu stiu in ce scop.


Cititi aici :
[ link extern ]
cei care mai introduc actiuni in baza legii 221/2009 va comunic ca s-a comunicat sentinta civila nr 31 din 21 ian 2010 pronuntata de TRIB ARAD,suma pe care am primit-o drept despag morale este in cuantum de 500.000 euro.
va amintesc ca aceasta suma este pentru o persoana care a fost condamanta la moarte chipurile a incercat sa unelteasca impotriva Statului Roman.
O voi apela aceasta sentinta.
Avocat OPREAN TUDOR LAURENTIU,BAROUL ARAD.tel.0723.675915.
Da, aveti dreptul in calitate de fiu sa solicitati despgubiri in urma condamnarii politice a tatalui dvs. Eu sunt avocat si totodata nepoata unui fost condamnat politic si ma ocup de demersuri in vederea depunerii cererii la Tribunal.
In primul rand, va sunt necesare acte care dovedesc legatura de rudenie dintre dvs si cel decedat: certificat de deces, de nastere etc.
Nici eu nu detin acel proces-verbal de confiscare a averii si fac demersuri in acest sens.
Am facut cerere la CNSAS sa vad dosarul bunicului meu si sper ca in dosar sa gasesc acte care sa ma ajute in acest sens.
In al doilea rand, voi depune o cerere la Directia Instante Militare din cadrul Ministerului de Justitie pentru a putea obtine eventual acest act atat de important.
Daca aveti nevoie de mai multe informatii, ma puteti contacta la adresa de e-mail:gabriela.bejan@gmail.com si telefon:0726780535.
Colega mea are dreptate si acel proces-verbal trebuie sa existe in dosarul penal. Si eu sunt in aceeasi situatie. Bunicul meu a fost condamnat politic si ma ocup de aceeasi problema, numai ca eu n-am introdus inca actiunea.
Ma puteti contacta la nr. de tel: 0726780535
Prieteni va comunic daca introduceti actiuni in baza legii 221 /2009 si sunteti mai multi descendenti sa nu incercat sa mergeti separat pt ca se vor conexa dosarele ori la cererea finantelor insa Instanta va pune sa dati declaratie pe proprie respundere ca nu mai aveti succesibili care au introdus actiuni,sau daca aveti succesibili care au introdus actiuni sa mentionati ca altfel e fals in declaratii.
NU incercati sa induceti in eroare Instanta pt ca un astfel de proces dureaza putin.
puteti lua practica sa o depuneti uitandu-va pe portal TRIBUNALUL ARAD.DOSAR 5616/108/2009.PARTI SUCIU PAVEL.SENTINTA NR.31 din data de 21 ian 2010.AVOCAT OPREAN TUDOR.

Alte discuții în legătură

Despagubire pe apartament confiscat coser coser Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez ca sa-mi pot recupera valoarea apartamentului confiscat prin sentinta unui tribunal militar în perioada ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 mobexport mobexport Buna ziua Va rog daca ma poate ajuta cineva in legatura cu despagubirile conf. Legii 221/2009. Prin Ordinul MAI din 1951, in data de 05.08.1952 familiei mele ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru condamnatii politic lilianabutiseaca lilianabutiseaca Ce despagubiri pot obtine cei care au fost condamnati pentru infractiuni cu caracter politic inainte de 1989 ? Multumesc (vezi toată discuția)