avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 221/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 221/2009

tatal meu in perioada 14 08 1949-12.08.1955 si 31.07.1958-23.06.1964 a executat pedepse privative de libertate, aplicate prin sentinta penala a Tribunalului.Militar.Reg.a-II-a Militara si prin sentinta .penala a Tribunalului Militar constanta pentru uneltirea contra ordinei sociale si omisiunea denuntarii.
As vrea sa stiu daca in calitate de fiu in temeiul legii 221/2009 am anumite drepturi si daca da, ce acte ar fi necesare inaintarii demersului respectiv
Va multumesc
Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie, e prima oara cand postez pe acest site. Am o intrebare, bunica mea, inca in viata, este etnic german si a fost deportata in Rusia timp de 5 ani la munca. Conform acestei legi ar putea beneficia de compensatii morale? Mentionez ca a dupa 1990 a primit un ajutor material din partea Statului German, dar nu si din partea Statului Roman.
Da, poate obtine despagubiri, dar nu in baza legii nr. 221/2009. Este vorba despre o alta lege referitoare la refugiati.
scuze, eu pe portal am gasit la suciu pavel ca ai termen pe 18.05.2010. nu gasesc dosarul. poate l-ai scris gresit.

:(

chiar ma intereseaza.

Multumesc.
sper sa nu fie off topic urmatoarea problema : am o cunostinta de seama cu mama mea - 75 de ani , care a introdus o actiune in baza acestei legi cerand despagubiri pentru parintii sai condamnati politic . nu are copii si nici alte rude . ea se gandeste ca e posibil sa nu mai apuce sfarsitul acestui proces si despagubirile aferente . va rog sa-mi spuneti daca exista o forma legala prin care eu pot sa mostenesc aceste despagubiri sau daca se poate acest lucru . sau ce se poate face in acest caz . multumesc
Din pacate, legea prevede ca numai desendentii pana la gradul 2 inclusiv pot cere despagubiri in baza acestei legi. Incercati totusi si printr-un testament, dar nu cred ca veti avea vreo sansa.
Avand in vedere ca doamna nu are nicio alta ruda in viata pana la gradul prevazut de lege, poate daca lasa un testament in acest sens, sa aveti totusi o sansa, desi nu cred, pentru ca se poate aprecia ca, neavand legatura de rudenie cu petenta, nu ati suferit psihic in urma acelor condamnari.

Alte discuții în legătură

Despagubire pe apartament confiscat coser coser Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez ca sa-mi pot recupera valoarea apartamentului confiscat prin sentinta unui tribunal militar în perioada ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 mobexport mobexport Buna ziua Va rog daca ma poate ajuta cineva in legatura cu despagubirile conf. Legii 221/2009. Prin Ordinul MAI din 1951, in data de 05.08.1952 familiei mele ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru condamnatii politic lilianabutiseaca lilianabutiseaca Ce despagubiri pot obtine cei care au fost condamnati pentru infractiuni cu caracter politic inainte de 1989 ? Multumesc (vezi toată discuția)