avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... venit sub limita minima pe economie , poprirea e ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

venit sub limita minima pe economie , poprirea e legala ?

Buna ziua ! Daca obtin un venit mai mic decat jumatatea salariului minim pe economie executorul mai e obligat sa-mi faca poprirea pe o treime din venit ? E suficienta o adresa catre executor in care sa-i demonstreze venitul sau trebuie hotarare judecatoreasca ? Mentionez ca nu am venit cu contestatie in timpul util .
Cel mai recent răspuns: Cod1958 , utilizator 23:38, 3 Aprilie 2017
Ce reprezintă acest venit, pensie, șomaj, indemnizație ?
Procedura este urmatoarea (si eu acuma m am documentat ): In termen de 15 zile de la aflarea popririi,depuneti o adresa catre executor ,prin care trebuie sa i cumunicati de ce venituri beneficiati ( documente anexa),cu precizarea ca va incadrati in categoria persoanelor cu venituri din munca la limita subzistentei adica va incadrati la art 728 cpc,pct 3 sub jumatatea venitului minim garantat daca aveti 508 lei..Daca nu respecta acest articol trebuie sa l actionati in Instanta dar eu va recomand sa scapati de datorii mai ales daca nu i suma mare.Daca este vorba despre un cont la banca la fel ,numai executorului trebuie sa va adresati ,banca este obligata sa i vireze toata suma pina ce nu primeste dispozitii de la executorul care a instituit poprirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire vyoletta vyoletta indemnizatia de sot supravietuitor poate fi poprita?mama mea primeste pensia de urmas dupa tata 374 lei si indemnizatia de vaduva de 113 lei intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Poprire papiu papiu Daca singurele venituri sunt de natura salariala se poate pune poprire totala pe acel cont? Exista alte legi care reglementeaza acest lucru in afara de codul ... (vezi toată discuția)
Retinere salar si poprire salar alexandraoana alexandraoana Buna dimineata. Am urmatoarea nelamurire: Un salariat are o retinere din salariu (care NU este poprire infiintata de executor judecatoresc). Acum este ... (vezi toată discuția)