avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata fond rulment,bloc nou,asociatie in curs de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata fond rulment,bloc nou,asociatie in curs de infintare

Buna seara!Am cumparat(urmeaza sa platesc in decursul a 3 ani)prin metoda "rate la dezvoltator"o garsoniera.La data de 1 martie am semnat practic intrarea in spatiu(dupa plata a 50%din valoarea imobilului) insa pana la acel moment am avut o contract promisiune de cumparare.Am fost invitati in grupul de What'sApp al asociatiei si informati in legatura cu plata sumei de 300 lei(denumita de ei fond de rulment)la data de 29 martie.Cand am cerut informatii in legatura cu crearea asociatiei si plata unui cont ni s-a spus ca asociatia a fost creata cu girul dezvoltatorului,care a semnat in numele mai multor apartamente(inclusiv al nostru)si ca momentan nu exista practic ca si entitate juridica(nu au cont bancar,nu au stampila).Cand am refuzat sa platesc cash pentru facturi(paza spre exemplu)ce nu au fost emise am fost amenintata ca ma transforma in restantier.Am facut o cerere in scris in care am expus situatia insa administrators a refuzat sa o plateasca sustinand ca ea lucreaza voluntar si nu e problema ei.
Cum procedez de aici incolo avand in vedere ca nu vreau sa fiu restantier dar nici sa platesc cash inainte de emiterea unei facturi cuiva care nu isi asuma nici o responsabilitate.Care ar fi pasii ce ar trebui urmati?
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 19:22, 31 Martie 2017
Fondurile asociatiei se strang dupa infiintarea ei.
Fondurile se stabilesc in adunarea generala de constituire a asociatiei.
Atata timp cat nu este infiintata asociatie nu pot fi calculate penalizari intrucat sistemul de penalizari se stabileste si aproba prin hotarare a adunarii generale.
Pentru fiecare plata (apa, energie, lift, paza) solicitati chitanta in care sa se specifice motivul incasarii.
Exista lista de plata cu cheltuieli pe apartament?
Actualmente este afisata la avizier lista cu platile pentru Luna ianuarie.Banuiesc ca de la intai aprilie vor fi afisate cele pe luna februarie.Nici la ora actuala in acel apartament nu locuieste nimeni iar semnatura propriu-zisa pt intrarea in spatiu a fost facuta la intai februarie.Toti locatarii au dat bani in baza unui tabel in care apare o suma(arbitrar alesa din cate am avut impresia fiind diferita de sumele afisate la avizier)ce va fi folosita pentru plata viitoarelor facturi(aceasta situare in viitor fiind unul din motivele pentru care am refuzat plata alaturi bineinteles de atitudinea total neprofesionista a admin.).Avand in vedere ca pana la plata integrala nu sunt proprietar precum si a faptului ca nu eu am semnat acordul pentru a forma o asociatiei(ci dezvoltatorul a semnat)pot cere scoaterea mea din viitoarea asociatie.?Stiu ca asta nu ma absolva de plata.Multumesc pentru ajutor
Procesul verbal de intrarea in spatiu a fost semnat la intai martie.Imi cer scuze,graba
Dv va revin obligatii de plata de la intrarea in spatiu,indiferent daca locuiti sau nu in imobil,indiferent daca acceptati sau nu sa faceti parte dintre membrii proprietari din asociatie
Asumarea si materializarea actului unilateral de vointa de a achizitiona bun imobil in imobil de locuit in comun obliga proprietarul sa achite fara excceptii obligatii lunare de intretinere
Nu am spus niciodata ca nu vreau sa platesc si nu inteleg de unde aceasta concluzie.Inteleg perfect insa inteleg ca DVS considerati normal sa platesc cash cuiva care imi cere sa semnez intr-un tabel,fara a-mi oferii explicatii clare asupra modalitatii in care se vor folosii acesti bani,ce facturi vor fi achitate.Inteleg ca este normal sa nu se emita o chitanta??Cred ca pana si cu o imensa limitare a cunostintelor juridice este clar ca ceva nu este chiar ok

Alte discuții în legătură

Penalizari asociatii locatari david.imob david.imob locuiesc intr-un bloc unde asociatia este de locatari nu de proprietari,intreabarea mea este : au statutul juridic sa aplice penalizari de 0,2 % rau ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu platesc fondul de rulment ? id012012 id012012 Am mai intreabat anterior daca se da inapoi acesti bani de fond rulment, si am inteles ca acest fond se recupereaza doar in momentul in care exista un nou ... (vezi toată discuția)
Restante la plata intretinerii sorraine sorraine buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi ... (vezi toată discuția)